Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας – Σκοπίων προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ονομασίας

Reuters: Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας – Σκοπίων προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της ονομασίας
Στη συνάντηση Ν. Κοτζιά – N. Dimitrov αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters
Στη συνάντηση που είχαν σήμερα (11/1) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του Nikola Dimitrov αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Σε αυτό τονίζεται ότι οι δύο πλευρές ευελπιστούν ότι θα δώσουν μία ικανοποιητική λύση σε ένα πρόβλημα που διαρκεί εδώ και 25 χρόνια.
Στο δημοσίευμα καταγράφεται επίσης απόσπασμα από την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου τονίζεται ότι «οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.
Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης