Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ ζητεί ο Καμμένος - Κάνει λόγο για εκχώρηση ιστορίας και πολιτισμού

Δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ ζητεί ο Καμμένος - Κάνει λόγο για εκχώρηση ιστορίας και πολιτισμού
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» σημειώνει ο κ. Καμμένος
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα της ΠΓΔΜ ζητεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» σημειώνει ο κ. Καμμένος σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»
Όπως επισημαίνει  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ η  «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, εάν η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας είναι  προϊόν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου.
Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα σήμερα (13/1/2018) πληροφορίες περί αιτήματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είχε μεταδώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM».
Πηγές των ΑΝΕΛ, αναφερόμενες στο θέμα δήλωσαν  ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (11/1/2018) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».
 «Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new Μακεδονία» και το «upper Μακεδονία» και το «κάτω Μακεδονία» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης