Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Λέμε «ΟΧΙ» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Λέμε «ΟΧΙ» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού
Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για λύση στο Σκοπιανό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Παπαδοπούλου
«Λέμε «ΟΧΙ» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού», ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του καναλιού «Ε».   
Η κ. Παπαδοπούλου για το θέμα των Σκοπίων, αφού σημείωσε ότι «είναι ένα λεπτό εθνικό θέμα που έχει τις ρίζες του 70 χρόνια», υπογράμμισε ότι «η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πάγια και διατυπωμένη από το πρώτο συνέδριό μας, διατυπώθηκε στο τρίτο συνέδριο και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος και είναι η εξής: Λέμε «ΟΧΙ» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού.
Δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα, αλλά για την ταυτότητα.
Διότι από τους γείτονες συνδυάζεται και συνδέεται απόλυτα με τον αλυτρωτισμό τους.
Υπήρξαν γενιές των Σκοπιανών που μεγάλωσαν με τα σχολικά τους βιβλία, με το Σύνταγμά τους υιοθετώντας μια ταυτότητα. Επομένως δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα».
Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν  τη διαπραγματευτική προσπάθεια που γίνεται - και καλώς γίνεται - στο πλαίσιο μιας πολυπεπίπεδης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής,  η οποία, όπως σημείωσε,  «ασκείται με επιτυχία από τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών και σε άλλα ζητήματα όπως στο Κυπριακό».
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαστε κι εμείς στην κατεύθυνση μια λύσης, όχι όμως οποιασδήποτε λύσης.
Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για λύση στο Σκοπιανό και οι ευνοϊκές συγκυρίες είναι για να αξιοποιούνται, όχι για να καθορίζουν τις εθνικές θέσεις».
Κατά την ίδια, «ο κ. Μητσοτάκης μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει αν συμφωνεί με τη χρήση του ονόματος.
Εμείς αναμένουμε μια απάντηση.
Με τις αναφορές του ότι δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ουσιαστικά θέλει να αποφύγει τη στάση μερίδας των βουλευτών της Ν.Δ., ιδιαίτερα των Μακεδόνων βουλευτών».
Για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα κλείσει και η γ’ αξιολόγηση στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος.
Όπως ανέφερε «ουσιαστικά διανύουμε τη χρονιά κατά την οποία θα βγούμε από το μνημονιακό καθεστώς το οποίο επέβαλε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.
Κανείς δεν λέει ότι τα δημοσιονομικά προγράμματα δεν έχουν αδικίες.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε ό,τι μπορούσε να αποτραπεί από όσα δρομολογούσαν οι προηγούμενοι».
Η ίδια μίλησε για έξοδο από το μνημονιακό καθεστώς εφέτος και  ανάκαμψη της οικονομίας.
«Πλέον η συζήτηση θα πρέπει να στραφεί στο πως η πατρίδα μας θα μπορεί να αναπτυχθεί από εδώ και στο εξής», πρόσθεσε , ενώ για το ζήτημα των πλειστηριασμών ανέφερε ότι  «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε να το λύσει για μικροκομματικούς λόγους».
Τέλος, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν έχει αφήγημα επί των οικονομικών και «επενδύει» την αντιπολιτευτική ρητορική του σε άλλα ζητήματα», υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη φορά το επιχειρεί με το Σκοπιανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης