Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο
Το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ απασχόλησε κατά κύριο λόγο τη συνάντηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.
Στο ζήτημα των Σκοπίων, ο Αρχιεπίσκοπος, μετά και την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, έχει στόχο να κινείται με συναίνεση και νηφαλιότητα και όχι με διάθεση παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις για την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου.
«Εσείς είστε κυβέρνηση, εσείς αποφασίζετε» είναι η στάση που υιοθετεί προς την πολιτική ηγεσία.
Η θέση του διαμορφώνεται ωστόσο χωρίς να κάνει «βήμα» πίσω ούτε ο ίδιος, ούτε η Ιερά Σύνοδος από την θέση ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του για τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι τα θέματα είναι πολλά και καυτά και ότι η σκέψη του βρίσκεται στο Σκοπιανό και στην προσοχή που πρέπει να έχουμε όλοι στην οικογένεια.
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «αυτή αποτυπώνεται στο γράμμα που έστειλε η Ιερά Σύνοδος στον πρωθυπουργό και επίσης η θέση του απεικονίζεται στο γράμμα που στέλνει προς εμένα ο κ. Τσίπρας.
Επομένως, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία. Αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι θα υπάρξουν ανακοινώσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος τόνισε σχετικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ότι «η θέση μας είναι σαφής.
Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα και κανέναν αλυτρωτισμό.
Όχι, μόνο, την ώρα της συμφωνίας, αλλά θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη ημέρα, ώστε να μην ξανασηκωθούν χάρτες, να μην υπάρχει ''μακεδονική'' Εκκλησία όπως τελευταία έχει εγερθεί αυτό το αίτημα ή για παράδειγμα η «μακεδονική» εθνικότητα στα διαβατήριά τους.
Θα περιμένουμε μια συνολική λύση τελική και την οποία πιστεύουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός και συμφωνούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, με τη θέση της Εκκλησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης