Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (Eurogroup): Δεν είμαι το αντίπαλο δέος του Schaeuble – Ανάγκη περαιτέρω ενοποίησης της Ευρωζώνης

Centeno (Eurogroup): Δεν είμαι το αντίπαλο δέος του Schaeuble – Ανάγκη περαιτέρω ενοποίησης της Ευρωζώνης
Σύμφωνος με αρκετές προτάσεις του πρώην Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παραχώρησε ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Σε αυτήν αναφέρεται τόσο στις σχέσεις Γερμανίας – Πορτογαλίας, όσο και στην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ενοποίηση στην Ευρωζώνη, τασσόμενος υπέρ σημαντικού ποσοστού των προτάσεων που έχει καταθέσει ο Γάλλος πρόεδρο, Emmanuel Macron.
Το πρώτο που απορρίπτει ο Centeno είναι τον χαρακτηρισμό ως αντί-Schaeuble, τονίζοντας ότι δεν τον χωρίζουν τόσα πολλά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ προσθέτει ότι η Πορτογαλία ουσιαστικά εφάρμοσε αυτό που υποστηρίζει ο κ. Schaeuble.
«Δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας φρόντισε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο τη βοήθησε να προσεγγίσει περισσότερο τον μέσο όρο της Ευρωζώνης σε πολλά επίπεδα.
Έχω συζητήσει με τον κ. Schaeuble και γνωρίζω ότι εκτιμά αυτές τις αποφάσεις μας», τονίζει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.
Ταυτόχρονα ο κ. Centeno τάσσεται υπέρ της ταχείας δημιουργίας νέας κυβέρνησης στη Γερμανία καθώς «τη χρειαζόμαστε στην Ευρώπη όσο το δυνατόν πιο σύντομα».
Επίσης τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωζώνης, ενώ είναι έτοιμος να καταθέσει τις προτάσεις του στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και ευελπιστεί ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία για το όλο θέμα έως τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης