Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της μετατροπής του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο Constancio (ΕΚΤ)

Κατά της μετατροπής του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο Constancio (ΕΚΤ)
Όπως δήλωσε ο Constancio «δεν έχω ακούσει πειστικά επιχειρήματα υπέρ της μετατροπής του ESM στο αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο»
Δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα μετατροποής του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio.
Όπως δήλωσε «δεν έχω ακούσει πειστικά επιχειρήματα υπέρ της μετατροπής του ESM στο αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».
«Θα διατηρούσα τον ESM ως έχει, καθώς δεν υπάρχει λόγο να διαμορφωθεί μια νέα θεσμική κατάσταση μέσω της δημιουργίας μιας νέας οντότητας, η οποία θα οδηγούσε σε περιορισμό του ρόλου της Κομισιόν», εξήγησε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Οι δηλώσεις Constancio στην ιταλική Repubblica για τον ESM προκαλούν τριγμούς σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται ότι σε έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι στη Γερμανία αναφέρουν ότι επιθυμούν τον μετασχηματισμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.
O Constancio εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την περίπτωση που η κίνηση του ευρώ δεν αντανακλά τα θεμελιώδη.
Σχετικά με τη νομισματική πολιτική ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν αποκλείεται να παραμείνει υποστηρικτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης