Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Θα διατηρηθεί το αγωνιστικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία κατά των πλειστηριασμό

ΛΑΕ: Θα διατηρηθεί το αγωνιστικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία κατά των πλειστηριασμό
«Δώσαμε μία νέα αγωνιστική απάντηση παρά την ψήφιση του νόμου - έκτρωμα», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα
Την απόφασή της να συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των πλειστηριασμό κατοικιών τονίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα.
Όπως αναφέρει και σήμερα 17/1 υπήρξε παρουσία της στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και παρουσία άλλων πολιτικών συλλογικοτήτων του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου.
Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδωσε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στην ψήφιση του μνημονικού πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς και συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την ανάπτυξη και την κοινωνική απήχηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων, ανέβαλε τους 72 συμβατικούς πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων 19 αφορούσαν πρώτες κατοικίες, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στα ειρηνοδικεία, αφού πλέον μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα μετατραπούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 80

Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί (σύνολο 8)
Πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία (σύνολο 72).
Οι Πλειστηριασμοί ανά ειρηνοδικείο: Αθηνών (19) Αιγίνης (1) Αμαρουσίου (8) Αχαρνών (3) Ελευσίνας (1) Ιλίου (3) Καλλιθέας (2) Κρωπίας (5) Λαυρίου (1) Μαραθώνος (8) Μεγάρων (1) Ν.Ιωνίας (2) Νίκαιας (5) Πειραιά (3) Περιστερίου (1) Χαλανδρίου (9).
Οι Πλειστηριασμοί ανά επισπεύδοντα (συμπεριλαμβάνονται οι ηλεκτρονικοί): Τράπεζες (73: ALPHA Bank=32, Attica Bank (1) Εθνική τραπ. (2), Eurobank=11, HSBC Bank (1) τραπ.Πειραιώς=26), Εταιρείες (1) Ιδιώτες (6).

Αγωνιστικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και άλλες πολιτικές συλλογικότητες του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, αφενός σε συμβολαιογραφείο του Πειραιά που διενεργούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφετέρου στα ειρηνοδικεία, έστειλε  πάλι το δικό του ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους δανειστές, στους τραπεζίτες και στα διάφορα «κοράκια».
Όπως δεν το σταμάτησαν η αστυνομική καταστολή, οι συκοφαντίες απ’ όλο το μνημονιακό, πολιτικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, αλλά και η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, έτσι δεν θα το σταματήσει ούτε η μετατροπή όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς.
Επίσης, θα βρει τον κινηματικό, πολιτικό και τεχνικό τρόπο να βάλει φραγμούς στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης