Διεθνή

Οι επενδύσεις της BofA στην ψηφιακή τεχνολογία αποδίδουν «καρπούς»

Οι επενδύσεις της BofA στην ψηφιακή τεχνολογία αποδίδουν «καρπούς»
Η BofA πρόσθεσε περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες στις ψηφιακές υπηρεσίες της, κυρίως από χρήστες κινητών
Οι επενδύσεις της Τράπεζας της Αμερικής (BofA) στις ψηφιακές της υπηρεσίες αποδίδουν αποδίδουν, όπως δείχνει η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των ψηφιακών καναλιών της το δ΄ 3μηνο του 2017.
Η BofA πρόσθεσε περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες στις ψηφιακές υπηρεσίες της, κυρίως από χρήστες κινητών.
Οι ενεργοί ψηφιακοί χρήστες της τράπεζας σημείωσαν άνοδο από 32,9 εκατομμύρια σε 34,9 εκατομμύρια ετησίως, αύξηση που οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό οι χρήστες κινητών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια σε ετήσια βάση.
Παρόλο που η αύξηση κατά 12% είναι μικρότερη από το 16% του 2016, τα κέρδη της εταιρείας βρίσκονται πολύ κοντά με αυτά των ανταγωνιστριών, όπως οι JP Morgan Chase και Wells Fargo.Η χρήση των κινητών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 34% σε ετήσια βάση, για να φθάσει σε 1,3 δισ. αλληλεπιδράσεις στο δ΄ 3μηνο.
Αυτό δείχνει ότι οι πελάτες κάνουν χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της τράπεζας και βασίζονται στα εργαλεία κινητής τραπεζικής περισσότερο από ποτέ.
Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της τράπεζας καθ 'όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών της.
Η BofA κλείνει ταχύτατα τα υποκαταστήματα, γεγονός που βοηθά την επιχείρηση να απελευθερώσει μετρητά, καθώς οι ψηφιακές καταθέσεις είναι σημαντικά φθηνότερες από τις τραπεζικές συναλλαγές.
Η τράπεζα έχει χρησιμοποιήσει πιθανώς τις καταθέσεις για να επενδύσει σε ψηφιακές υπηρεσίες: η BofA ενημέρωσε με συνέπεια τις ψηφιακές και κινητές υπηρεσίες για όλο το 2017, προσθέτοντας για παράδειγμα λειτουργίες ATM χωρίς επαφές και ενσωματώνοντας εργαλεία όπως το δημοφιλές peer-to-peer (P2P) εργαλείο συναλλαγών Zelle.
Αυτές οι καινοτομίες έχουν συμβάλει πιθανώς στις αυξανόμενες αλληλεπιδράσεις.
Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε χρήστες, αντανακλά την απόδοση των επενδύσεων της BofA.
Και καθώς η εταιρία συνεχίζει να εξετάζει την καινοτομία, με προσπάθειες όπως οι τεχνητές δοκιμές σε υποκαταστήματά της, είναι πιθανό να δει περαιτέρω κέρδη.

major us bank mobile

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης