Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davos: Τα έξι διαγράμματα που θα καθορίσουν τις αποφάσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Davos: Τα έξι διαγράμματα που θα καθορίσουν τις αποφάσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Παρουσία του Trump, κορυφαίων προσωπικοτήτων πολιτικής, οικονομίας και επιχειρήσεων ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινά στο Davos της Ελβετίας την ερχόμενη εβδομάδα και αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα κάθε έτους.
Απόλυτα φυσιολογικό από τη στιγμή που σε αυτό συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες, οικονομολόγοι και επιχειρηματίες της υφηλίου, για να συζητήσουν τα «καυτά» θέματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο.
Το πρακτορείο Bloomberg συγκεντρώνει έξι διαγράμματα τα οποία απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο το τι θα χαρακτηρίσει το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η παρουσία Trump



Είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Η διαφορά με τους υπόλοιπους προέδρους των ΗΠΑ που έχουν εμφανιστεί στο Davos είναι ότι ο Trump έχει ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στο παγκόσμιο εμπόριο και έχει φροντίσει να μας ενημερώσει για όλα του τα πιστεύω μέσω… Twitter.

Ισορροπία δυνάμεων



Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα θα εκπροσωπηθεί από 111 πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλους αξιωματούχους έναντι 84 που ήταν το 2016 και μόλις 30 πριν από μία 10ετία.
Φυσικά οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα κυριαρχήσει με 800 «απεσταλμένους» αλλά καθίσταται φανερό ότι η θέση της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή όλο και ενισχύεται.

Φυλετικές διακρίσεις



Όλα δείχνουν ότι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτό που αφορά τον διαφορετικό τρόπο «μεταχείρισης» ανδρών και γυναικών σε όλο το φάσμα της οικονομίας και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανησυχίες του 2018



Πέραν των προκλήσεων λόγω της δυσχερούς κατάστασης που έχει περιέλθει το περιβάλλον, εκτιμάται ότι θα ζητηθούν θέματα που αφορούν τα όπλα μαζικής καταστροφής, οι κίνδυνοι που κρύβει η τεχνολογία, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις.

Τα γενέθλια



Ο ιδρυτής του Davos, οικονομολόγος Klaus Schwab, κλείνει φέτος τα 80 του χρόνια.
Ο Schwab κατόρθωσε εντός σχεδόν πέντε 10ετιών να μετατρέψει το Davos από μία «συγκέντρωση» το πολύ 450 ατόμων σε μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις στον κόσμο, με έσοδα 280 δισ. ελβετικά φράγκα το 2016.

Το χρήμα είναι εδώ



Σαφώς το Davos είναι το μέρος στο οποίο συναντιούνται μία φορά τον χρόνο οι κορυφαίοι επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου.
Εάν κοιτάξει κάποιος τη λίστα των προσκεκλημένων θα δει τα ονόματα τουλάχιστον τεσσάρων εκ των ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας αλλά και δεκάδες επιχειρηματίες εισηγμένων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης