Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Το 61% των Ελλήνων θέλει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό – Προβάδισμα της ΝΔ με 35,4% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Το 61% των Ελλήνων θέλει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό – Προβάδισμα της ΝΔ με 35,4% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ
Θετικά «βλέπει» το 61% των Ελλήνων  τη διενέργεια δημοψηφίσματος, μέσα από το οποίο θα ληφθεί η τελική απόφαση για μια συμφωνία με τα Σκόπια
Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος μέσα από το οποίο θα ληφθεί η τελική απόφαση για μια συμφωνία με τα Σκόπια τάσσεται το 61% των Ελλήνων, όπως δείχνει έρευνα της Metron Analysis για "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".
Στο μεταξύ, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας παραμένει η ΝΔ, η οποία έχει προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων με 35,4% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία επιβεβαιώνεται η υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη με 25% έναντι 19% του Α. Τσίπρα.

«Ναι» σε δημοψήφισμα

Θετικά «βλέπει» το 61% των Ελλήνων  τη διενέργεια δημοψηφίσματος, μέσα από το οποίο θα ληφθεί η τελική απόφαση για μια συμφωνία με τα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Μάλιστα, σύμφωνα τα ευρήματα της δημοσκόπησης, απορρίπτεται με μεγάλα ποσοστά α μια συμφωνία στη βάση και της νέας πρότασης Νίμιτς και μάλιστα, ποσοστό 77% απορρίπτει ακόμη και το παλαιό όνομα Nova Makedonija, που είχε ανοίξει τον κύκλο των συλλαλητηρίων του 1992, ενώ εξίσου μεγάλα είναι και τα ποσοστά απόρριψης για ονόματα που περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία, όπως Άνω Μακεδονία (78%)  και Νέα Μακεδονία ( 82%).
Παράλληλα, διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη και ως προς την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς, την οποία αποδέχεται το 50% των ερωτηθέντων, κρίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για μια αποδεκτή λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης