Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιουλέκας (ΝΔ) για ονομασία της πΓΔΜ: Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση - Η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια

Γκιουλέκας (ΝΔ) για ονομασία της πΓΔΜ: Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση - Η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια
"Περιμένουμε να δούμε αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό τους", ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας
«Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ζήτησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Κ. Γκιουλέκας, καθώς «τα εθνικά θέματα απαιτούν πρώτα απ' όλα υπεύθυνη ενημέρωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και καθορισμό μιας εθνικής στάσης».
Ο ίδιος, πριν από την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για το αν μπορεί να επιτευχθεί μια λύση, σημειώνοντας ότι η σκοπιανή πλευρά  «συνεχίζεται εμπράκτως -πέρα από τις δηλώσεις τους - μία στάση που μάλλον δεν θυμίζει ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις».
Ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια, έχει διανύσει τη μισή απόσταση.
Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό τους».
Όπως είπε, «αν δεν το κάνουν, δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε για τίποτα άλλο.
Τα περί δήθεν ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες.
Θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους, θα αλλάξουν τα βιβλία τους;
Θα κάνουν μια δημόσια αποκήρυξη όλων αυτών των αλυτρωτικών θέσεων που βασίζονταν στην πλαστογραφία της ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας της Μακεδονίας;».
Σημείωσε πως «αν δεν γίνουν αυτά είναι δυνατόν να έχουμε επιδοθεί όλοι, στο εσωτερικό της χώρας, σε μια πλειοδοσία πατριωτισμού και ο καθένας να λέει τι θα κάνουμε εδώ και εκεί;»
«Ας πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας μας ενημερώσει η κυβέρνηση με ποια θέση προσέρχεται» συνέχισε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε «με τη θέση του κ. Καμμένου ή με τη θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης