Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανασίου: Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο – Η χώρα χρειάζεται το πρόγραμμα της ΝΔ

Παπαθανασίου: Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο – Η χώρα χρειάζεται το πρόγραμμα της ΝΔ
«Tο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού», αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπαθανασίου
Την άποψη ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο εκφράζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών,  Γ. Παπαθανασίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Καθημερινή", σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται το πρόγραμμα της ΝΔ με άξονα τη μείωση της φορολογίας για να γυρίσει πραγματικά σελίδα.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου, «ασφαλώς και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο», και «αν οι αγορές έβλεπαν την έμπρακτη βούληση της κυβέρνησης να περιορίσει το έλλειμμα, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ».
Σημειώνει δε, ότι «το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού».
Ακόμη, ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σκόπιμα φόρτωσε τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας μάλιστα ότι «είχαν πρόθεση να φορτώσουν όλα τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση για να εμφανιστούν ότι ξεκινούν από χειρότερη βάση, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά».
Κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση Καραμανλή έχει τις δικές της ευθύνες, σημειώνοντας πως «δεν είναι η έκρηξη του ελλείμματος το 2009 όπως υποστηρίζουν μερικοί.
Ήταν ότι δεν τόλμησε να αλλάξει ριζικά το μοντέλο της οικονομίας».
Ο κ. Παπαθανασίου υπογραμμίζει τέλος ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με άξονα τη μείωση της φορολογίας είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να γυρίσει πραγματικά σελίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης