Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 13,90 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Goldman Sachs - Σύσταση buy

Στα 13,90 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Goldman Sachs - Σύσταση buy
Θα υπάρξει υψηλή μονοψήφια απόδοση προς τους μετόχους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα
Στα 13,90 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Goldman Sachs, από 12,70 ευρώ προηγουμένως, συστήνοντας "αγορά" (buy), μετά τη νέα πολιτική προς τους μετόχους που ανακοίνωσε η διοίκηση.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs αναμένεται υπεραπόδοση της μετοχής το επόμενο διάστημα, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει υψηλή μονοψήφια απόδοση προς τους μετόχους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι με την προϋπόθεση ότι το εξωτερικό και το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνουν σταθερά, ο ΟΤΕ προτίθεται μεσοπρόθεσμα να καταβάλει στους μετόχους της, μέσω ενός συνδυασμού καταβολής μερισμάτων και Προγραμμάτων Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών με σκοπό την ακύρωσή τους, τις ελεύθερες ταμειακές ροές που παράγονται κάθε χρόνο, έχοντας ενσωματώσει τις εξαγορές φάσματος, και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες.
Για το 2018, αλλά και μεσοπρόθεσμα, ο στόχος για τον επιμερισμό μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών βρίσκεται περίπου στο 65% και 35% αντίστοιχα.
Η εφαρμογή της πολιτικής θα ξεκινήσει από το 2018 και θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το τρέχον έτος, δηλ. το 2018, ως βάση υπολογισμού των μεγεθών που θα αποτελούν την συνολική αμοιβή των μετόχων.

Οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τα μεγέθη του ΟΤΕ



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης