Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιωάννινα: Ενημέρωση φορέων και πολιτών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Ιωάννινα: Ενημέρωση φορέων και πολιτών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ήπειρο
Στόχος  η αναλυτική και επιστημονική ενημέρωση φορέων και πολιτών, σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο
«Η ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο», είναι το θέμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα, στο Δήμο Ζίτσας και θα συνεχιστούν αύριο στο Ζαγόρι, με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στόχος είναι, η αναλυτική και επιστημονική ενημέρωση φορέων και πολιτών, σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα για τις δύο περιοχές και ευρύτερα την Ήπειρο.
Εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, καθώς και στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών.
Ο κ. Βερροιόπουλος σε δηλώσεις του είπε, ότι είναι εύλογη η ανησυχία και ο προβληματισμός που καταγράφεται σχετικά με το ζήτημα των ερευνών και της πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων καθώς στην χώρα μας το θέμα είναι καινούργιο που ξεκίνησε το 1974.
Ωστόσο ανέφερε, πως γεωφυσικές έρευνες στην Ήπειρο, έχουν γίνει πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς πρόβλημα και χωρίς καμία επίδραση στο περιβάλλον και τόνισε ότι είναι ανοικτή η πόρτα του υπουργείου, όχι μόνο για τους θεσμικούς, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών, στο όποιο ζήτημα τους απασχολήσει.
Ο γενικός γραμματέας, υπογράμμισε πως ο έλεγχος στις δραστηριότητες σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, είναι ισχυρός, διαρκής επίπονος και επίμονος.
Εισηγήσεις για το ζήτημα, έγιναν από ειδικούς επί του θέματος επιστήμονες, ανάμεσα τους οι σεισμολόγοι, Κώστας Παπαζάχος και 'Ακης Τσελέντης, γεωλόγοι, καθηγητές ορυκτολογίας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε, Σπυρίδων Μπέλλας.
Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν, ως προς τις πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον τουρισμό που αποτελεί επένδυση για την περιοχή.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν όλοι οι βουλευτές Ιωαννίνων, η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, δήμαρχοι , φορείς και πολίτες.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης