Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή κερδίζει ξανά πολιτικούς πόντους από την στάση που έχει κρατήσει στο Μακεδονικό

Η Χρυσή Αυγή κερδίζει ξανά πολιτικούς πόντους από την στάση που έχει κρατήσει στο Μακεδονικό
Τα πολιτικά κόμματα έχουν θορυβηθεί που η Χρυσή Αυγή επικοινωνιακά και στρατηγικά αξιοποίησε στο έπακρο το συλλαλητήριο για να προωθήσει την εθνικιστικές – πατριωτικές θέσεις της.
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά κόμματα που έχει κρατήσει μια σθεναρή στάση για το Μακεδονικό.
Εναντιώνεται ξεκάθαρα στην χρήση του ονόματος Μακεδονία από την FYROM και η σταθερότητα των θέσεων της είναι πολύ πιθανό να την ευνοήσει πολιτικά.
Βρέθηκε στο επίκεντρο των συλλαλητηρίων αν και προφανώς όσοι συμμετείχαν ειδικά στην Θεσσαλονίκη ας υποθέσουμε η πλειοψηφία δεν προέρχεται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.
Η στρατηγική της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε μια απόλυτη θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική οπότε η FYROM δεν μπορεί να καπηλεύεται την ιστορία.
Με την στρατηγική αυτή, η Χρυσή Αυγή ως εθνικιστικό κόμμα επανέρχεται κερδίζοντας πολιτικούς πόντους και πιθανότατα διασφαλίζοντας την 3η θέση από την κεντροαριστερά.
Με πολιτικούς όρους η στάση της Χρυσής Αυγής είναι σωστή γιατί είναι σταθερή.
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με πάνω από 100 χιλιάδες συμμετέχοντες αφόπλισε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και ασκεί πιέσεις και στην ΝΔ.
Φαίνεται ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται κατά την χρήσης Μακεδονίας από την FYROM μιας χώρας που καπηλεύεται την ιστορία για να αποκτήσει εθνική υπόσταση και συνείδηση.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον κοινωνικής διαφοροποίησης από τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να συμβούν τα εξής.
Ο στόχος να βρεθεί μια λύση στην ονοματολογία μπορεί να καταρρεύσει και η λύση να καταλήξει στις καλένδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σύνθετη ονομασία αλλά εάν η πλειοψηφία πει όχι – που όπως φαίνεται λέει όχι – τότε δεν μπορεί να μην ακολουθήσει την τάση, αντίστοιχα και η ΝΔ.
Όμως το βασικό ερώτημα παραμένει και στο ερώτημα αυτό πρέπει να απαντήσει και η Χρυσή Αυγή που είναι ο κερδισμένος με όρους πολιτικών εντυπώσεων.
FYROM σημαίνει πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ο όρος Μακεδονίας υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια.
Η FYROM είναι αληθές ότι έχει καπηλευτεί το όνομα Μακεδονία προκλητικά και ανιστόρητα όμως δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση;
Για τους έλληνες το ιστορικό, ηθικό και δίκαιο είναι να μην υπάρχει η αναφορά στην λέξη Μακεδονία από την FYROM.
Όμως ποια είναι η αντιπρόταση;
Να παραμείνει ως έχει το υφιστάμενο καθεστώς όπου 180 χώρες έχουν αναγνωρίσει την FYROM ως Μακεδονία ή πρώτη φορά η Ελλάδα να επιβάλλει την θέση της στο όνομα;
Η Χρυσή Αυγή με την σταθερή της θέση κερδίζει πολιτικούς πόντους στο μακεδονικό αλλά πρέπει να καταθέσει και μια συγκεκριμένη πρόταση ώστε να βρεθεί λύση στην ονοματολογία.

Υποσημείωση

Τα πολιτικά κόμματα έχουν θορυβηθεί που η Χρυσή Αυγή επικοινωνιακά και στρατηγικά αξιοποίησε στο έπακρο το συλλαλητήριο για να προωθήσει την εθνικιστικές – πατριωτικές θέσεις της.
Επίσης κάποια στιγμή από κόμματα και δημοσιογράφους θα πρέπει να σταματήσει το κόμπλεξ με την Χρυσή Αυγή.
Είναι κοινοβουλευτικό, νόμιμο, δημοκρατικό, εθνικιστικό και συνταγματικά εναρμονισμένο κόμμα με τις πατριωτικές ιδέες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης