Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBH: Τι σηματοδοτούν για την ευρωζώνη οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας

BBH: Τι σηματοδοτούν για την ευρωζώνη οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου καθώς προετοιμάζεται για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018
Για ευρύτερη ομαλοποίηση στην ευρωζώνη κάνουν λόγο οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman, με αφορμή την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P και της Ισπανίας από τη Fitch.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν δύο αξιοσημείωτες ανακοινώσεις από τους οίκους αξιολόγησης:
1. Για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνο, ένας μεγάλος οίκος αξιολόγησης (εν προκειμένω η Fitch) αναβάθμισε σε Α- την Ισπανία.
2. Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β από Β- από την S&P που σύμφωνα με την ΒΒΗ δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καλύτερη χρονική περίοδο.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάλυση, την απόφαση του Eurogroup για την τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να ακολουθήσει μια έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες καθώς η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το premium των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ήταν άνω των 500 μονάδων βάσης στις αρχές Δεκεμβρίου και τώρα διαμορφώνεται λίγο πιο κάτω από τις 330 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης