Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Οικονομικών: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς στα επόμενα 4 χρόνια

Υπ. Οικονομικών: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς στα επόμενα 4 χρόνια
Η «Έκθεση Συμμόρφωσης» αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών - μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας, σχολιάζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών
Τα περί συμφωνίας με τους Θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών διαψεύδουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένος αριθμός.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών - μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η χθεσινή (22/1/2018) συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών.
Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν επίσης ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU και TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη -και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.
«Προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα ''συμφωνία'' της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει», κατέληγαν οι παράγοντες του υπουργείου.
Πάντως, όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα (23/1/2018) το bankingnews.gr, οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρηγορότερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Οι τράπεζες σχεδιάζουν 10.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.
Ωστόσο, ο στόχος αυτός κρίνεται πολύ φιλόδοξος αν αναλογιστεί κανείς ότι τον Δεκέμβριο του 2017 έγιναν μόλις 30 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και έως τις 17 Ιανουαρίου έφτασαν τους 80.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν, από τον Μάρτιο ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα πρέπει να αυξηθεί στους 1.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το μήνα από τον Μάρτιο του 2018 και να φτάσει τους 2.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το μήνα στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2018.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να αυξηθούν στους 40.000 ετησίως την ερχόμενη τριετία.
Απαιτείται να μπουν περισσότεροι συμβολαιογράφοι ανά την επικράτεια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κάλυψη όλης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης