Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 118 εκατ. η συμφωνία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με την Vodafone για τη Cyta Hellas

Στα 118 εκατ. η συμφωνία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με την Vodafone για τη Cyta Hellas
Στα 118 εκατ. η συμφωνία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με την Vodafone για τη Cyta Hellas
Στα 118 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό της συμφωνίας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με την Vodafone-Panafon Hellenic Telecommunications για την Cyta Hellas, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σήμερα (23/1) μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder) Vodafone-Panafon Hellenic Telecommunications.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το Stockwatch, στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Cyta Hellas και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της.
H διαδικασία για την πώληση της Cyta Hellas ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 με διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες Vodafone, Wind και η PCCW από το Χονγκ Κονγκ.
Όπως τονίζεται, κυρίαρχο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου της Cyta, σε στενή συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας.
«Η συμφωνία με μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, με μεγάλο κύρος και αναγνωρισμένη αξιοπιστία, δίνει επιχειρηματική συνέχεια στα όσα έχει δημιουργήσει η Cyta Hellas στην Ελλάδα και αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πελατών της», αναφέρεται.
Ως στρατηγική κατεύθυνση, η Cyta επικεντρώνεται απρόσκοπτα στην τεχνολογική ανάπτυξη και πρωτοπορία των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παρέχοντας ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της. Παράλληλα, ο Οργανισμός στοχεύει σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, με προσήλωση στη μεγιστοποίηση της αξίας του.
Στο πλαίσιο του ρόλου της Cyta για να καταστεί η Κύπρος ισχυρός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, έχει ληφθεί πρόνοια στη συμφωνία ώστε η μητρική Cyta και οι θυγατρικές της να έχουν τη δυνατότητα ενδεχόμενης πρόσβασης σε υποδομές της Cyta Hellas, αν τυχόν αξιοποίησή τους κριθεί χρήσιμη μεσοπρόθεσμα.
Τα αποτελέσματα της Cyta Hellas είναι αρνητικά τα τελευταία χρόνια. Οι ζημιές πριν τη φορολογία ανήλθαν στα 18,9 εκατ. το 2016.
Η Cyta Hellas απασχολεί γύρω στα 700 άτομα ενώ, ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα 90 εκατ. από 107,8 εκατ. το 2015 και το πελατολόγιο της ξεπερνά τους 300 χιλ. συνδρομητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης