Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW και η Daimler συγχωνεύουν τις υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων

tags :
Η BMW και η Daimler συγχωνεύουν τις υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων
Οι συνομιλίες για τη συγχώνευση βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η συνδυασμένη εταιρεία θα λειτουργεί ανεξάρτητα
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και BMW βρίσκονται πολύ κοντά να συμφωνήσουν, για να συνδυάσουν τις υπηρεσίες μίσθωσης και μοιράσματος Car2Go και DriveNow, όπως ανέφερε στο Reuters ανώτερο στέλεχος σε μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2017.
Οι συνομιλίες για τη συγχώνευση βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η συνδυασμένη εταιρεία θα λειτουργεί ανεξάρτητα, από τη BMW και τη Daimler, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώνονται περιλαμβάνουν την εφαρμογή στάθμευσης ParkNow της BMW.
Η πιθανή συμφωνία, η οποία έγινε γνωστή για πρώτη φορά περισσότερο από ένα χρόνο πριν, θεωρείται ως ένας τρόπος οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ανταγωνιστούν την Uber που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Το Car2Go της Daimler, το οποίο ξεκίνησε το 2008, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη υπηρεσία μοιράσματος αυτοκινήτων στον κόσμο.
Λειτουργεί περίπου 14.000 αυτοκίνητα σε 26 πόλεις της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Κίνας.
Το DriveNow είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της BMW και της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt που ιδρύθηκε το 2011, η οποία διαθέτει περισσότερα από 6.000 οχήματα σε εννέα μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, ότι οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, αλλά η τεχνολογία τους θα συγχωνευθεί.
Οι αναφορές πιθανής συγχώνευσης, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, αλλά το σχέδιο απορρίφθηκε από τη Sixt.
Η Sixt ήταν πολύ κοντά στο να συμφωνήσει η BMW θα αγοράσει μέρος των μετοχών της και τα εμπορικά της δικαιώματα.
Οι αριθμοί πελατών του Car2Go αυξήθηκαν κατά 30% το 2017 σε σχεδόν 3 εκατομμύρια, από τους οποίους 870.000 στη Γερμανία, ενώ το DriveNow αυξήθηκε κατά σε 1 εκατομμύριο χρήστες, εκ των οποίων 720.000 στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης