Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Περιορίστηκε στα 27,1 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Δεκέμβριο 2017

Ιαπωνία: Περιορίστηκε στα 27,1 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Δεκέμβριο 2017
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας στις υπόλοιπες χώρες της Ασίας αυξήθηκαν για 13ο συνεχόμενο μήνα
Πτώση κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο του 2017, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές στις υπόλοιπες χώρες της Ασίας κατέγραψαν άνοδο για 13ο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα υποχώρησε κατά -25% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 27,1 δισ. δολ. καθώς η άνοδος των εισαγωγών, και ιδιαίτερα στα προϊόντα ενέργειας, αντιστάθμισε τις εξαγωγές της χώρας.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδό τους από τον Σεπτέμβριο του 2008, στα 66,27 δισ. δολ. δεχόμενες ώθηση κυρίως από την ισχυρή δραστηριότητα του βιομηχανικού τομέα.
Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά +15,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι συνολικές εξαγωγές στις ασιατικές χώρες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9,9%.
Σε ότι αφορά το εμπόριο της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +3% για το σύνολο του 2017, καθοδηγούμενες κυρίως από τα μηχανήματα εξόρυξη και τα μεταλλεύματα.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση του Trump αρχίζει να εφαρμόζει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτήρίζει ως «άδικες εμπορικές πρακτικές» από πλευράς των υπολοίπων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης