Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική άποψη για το Σκοπιανό αλλά δεν εκβιάζουν

Κατρούγκαλος: Οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική άποψη για το Σκοπιανό αλλά δεν εκβιάζουν
Εάν ο Π. Καμμένος ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα, θα απειλούσε με αποχώρηση από την κυβέρνηση είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι οι ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική άποψη για το Σκοπιανό αλλά δεν εκβιάζουν διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή νωρίτερα σήμερα χαρακτήρισε ακραία και εθνικιστική την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Εάν ο Πάνος Καμένος ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα, θα απειλούσε με αποχώρηση από την κυβέρνηση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε λόγο για λύση – πακέτο όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με την προϋπόθεση, όπως είπε ότι «η FYROM θα εγκαταλείψει τις πρακτικές του αλυτρωτισμού».
Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού», υποστηρίζοντας πως η χρήση του όρου Μακεδονία για την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας αποτελεί «πατριωτική λύση».
«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική λύση.
Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες.
Είναι λογικό μετά από 8 χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου -  που δεν έχει ενημέρωση -  η τάση να απορρίπτει τις λύσεις.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως αν και οι ΑΝΕΛ έχουν διαφοροποιημένη θέση για το ζήτημα, ο κ. Πάνος Καμμένος «έχει εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη του για τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του κ. Κοτζιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης