Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEP (γερμανικό think tank): Η Ελλάδα δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς 4ο μνημόνιο

CEP (γερμανικό think tank): Η Ελλάδα δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς 4ο μνημόνιο
Τα τρία πακέτα διάσωσης της Ελλάδας δεν επέφεραν κάποια αλλαγή, επισημαίνεται σε έρευνα του γερμανικού think tank, Centrum fur Europaische Politik
Μόνοδρομος είναι για την Ελλάδα το τέταρτο μνημόνιο, όπως προκύπτει από έρευνα του γερμανικού think tank Centrum fur Europaische Politik (CEP) που παρουσίασε η Welt.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Ελλάδα συνεχίζει να μην διαθέτει πιστοληπτική ικανότητα και «ως προς αυτό τα τρία πακέτα διάσωσης από το 2010 δεν επέφεραν καμία αλλαγή.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κεντρικό επιχείρημα τους στηρίζεται στον λεγόμενο δείκτη cepDefault, που καταγράφει σε ετήσια βάση την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας μιας οικονομίας συνολικά, δηλαδή του δημοσίου, των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2017 το βαρόμετρο καταγράφει μια μείωση της τάξης του 6%, που συνιστά σημαντική επιδείνωση σε σχέση με το 2016.
Ο δείκτης βρίσκεται μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012.
Η κατακόρυφη αυτή πτώση του δείκτη για την Ελλάδα δεν οφείλεται σε μη υγιή δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά στη σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στην ιδιωτική οικονομία που αποδίδεται περισσότερο στην έλλειψη επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης