Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν πρέπει να εφησυχάζουν σχετικά με τις ιταλικές εκλογές

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν πρέπει να εφησυχάζουν σχετικά με τις ιταλικές εκλογές
Οι αγορές έχουν εφησυχάσει υπερβολικά σχετικά με τους πολιτικούς κινδύνους στην Ιταλία, προειδοποίησε η Goldman Sachs
Οι αγορές έχουν εφησυχάσει υπερβολικά σχετικά με τους πολιτικούς κινδύνους στην Ιταλία, προειδοποίησε σήμερα (24/01/2018) η Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, οι Ιταλοί οδεύουν προς τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, με το αποτέλεσμα να φαίνεται απρόβλεπτο - και ενδεχομένως «ακατάστατο».
Η Goldman Sachs πιστεύει ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ένα κοινοβούλιο χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση και μια ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού αριστερών, δεξιών και κεντρώων κομμάτων, αλλά η αναλύτρια Silvia Ardagna σημείωσε ότι «ο δρόμος προς ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αρκετά ανώμαλος».
Παρά την αβεβαιότητα, ωστόσο, οι ιταλικές μετοχές έχουν σημειώσει ορισμένα από τα υψηλότερα κέρδη στις αγορές αυτόν τον μήνα, με τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB να έχει σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις τον Ιανουάριο.
Οι αγορές ομολόγων, οι οποίες είναι γενικά πιο ευαίσθητες στον πολιτικό κίνδυνο, έχουν επίσης αποστασιοποιηθεί από τις επικείμενες εκλογές.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το spread μεταξύ των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας και του ισοδύναμου γερμανικού χρέους διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.


Όπως δήλωσε η Ardagna, «μας θυμίζει ότι η αγορά είναι εφησυχασμένη» σχετικά με τους κινδύνους ενός αντιευρωπαϊκού ή δεξιού συνασπισμού που θα μπορούσε να «αναιρέσει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν τις προοπτικές για τα δημόσια οικονομικά» της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης