Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αρνείται την πραγματικότητα, όποιος δεν θέλει καθόλου τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ

Κατρούγκαλος: Αρνείται την πραγματικότητα, όποιος δεν θέλει καθόλου τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ
Ο Π. Καμμένος δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Τσίπρας υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση πως όποιος δεν θέλει καθόλου τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ αρνείται την πραγματικότητα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος επιβεβαίωσε εμμέσως τα όσα υποστήριξε χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Zoran Zaev ότι δηλαδή προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια», όπως επίσης είχαν δεχτεί άλλες ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν και διπλή χρήση.
«Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών υπογράμμισε ότι έγιναν βήματα καλής θέλησης από την πλευρά του Zaev με την ανακοίνωση για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού των Σκοπίων.
«Η κυβέρνηση επιδιώκει διεθνή συμφωνία που θα κατοχυρώνει το όνομα έναντι όλων, αλλαγή συντάγματος και άρση αλυτρωτισμού.
Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού, με ακροδεξιές φωνές της ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007.
Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ, και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ.
Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου ο όρος ‘’Μακεδονία’’ αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «είναι ουσιώδες θέμα ο αλυτρωτισμός, να μην υπάρχουν βλέψεις στα σύνορα μας και στην εθνική ακεραιότητά μας»
«Οι μετονομασίες αποτελούν ουσιώδη βήματα.
Δεν αρκούν για συμφωνία σε καμία περίπτωση, άλλα είναι ένα πρώτο βήμα» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως «ο Πάνος Καμμένος δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Τσίπρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης