Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της MIG και τα νέα σχέδια της Τρ. Πειραιώς για τις θυγατρικές

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της MIG και τα νέα σχέδια της Τρ. Πειραιώς για τις θυγατρικές
Οι 3 λόγοι που αναδεικνύουν την αξία της MIG και επιδρούν στη χρηματιστηριακή τιμή της MIG
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της MIG βρίσκεται στο θετικό επίκεντρο καταγράφοντας αξιόλογη άνοδο με την κεφαλαιοποίηση να έχει φτάσει στα 159 εκατ. και την τιμή στα 0,1690 ευρώ.
Η άνοδος της αξίας της MIG αποδίδεται κατά βάση σε 3 λόγους:
1) Η δημόσια πρόταση για την εξαγορά έως και του 30% του Υγεία από τον Γ. Αποστολόπουλο (Ιατρικό Αθηνών), η οποία ναι μεν μπορεί να ναυάγησε αλλά ανέδειξε τις αξίες που διαθέτουν οι συμμετοχές του ομίλου MIG.
Η χρηματιστηριακή αξία του Υγεία ισχυροποιήθηκε σημαντικά και μαζί και των υπολοίπων εταιρειών του ομίλου, όπως η Attica Συμμετοχών.
Έφτασε μάλιστα η αξία των συμμετοχών της MIG να έχει υπερδιπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη χρηματιστηριακή αξία της ίδιας της MIG.
Δημιουργήθηκε ένα χάσμα το οποίο η αγορά επιχειρεί να περιορίσει.
Έτσι αυξάνεται η κεφαλαιοποίηση της MIG, γιατί αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η αξία των θυγατρικών.
2) Η Τρ. Πειραιώς, ως βασικός μέτοχος με 32%, έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια στρατηγική προσεκτικών κινήσεων για την MIG και τις συμμετοχές της, καθώς διαβλέπει ότι εμπεριέχεται σημαντική αξία στις θυγατρικές του ομίλου MIG.
Στρατηγικά επικεντρώνεται στην Attica Συμμετοχών, ενώ όταν θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το Ερρίκος Ντυνάν, σε επόμενη φάση ίσως υπάρξει και εμπλοκή του Υγεία.
3) Ο τρίτος λόγος σχετίζεται με τη συμμετοχή του Γερμανού επενδυτή Muller πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τζώρτζης, γνωστός για τις δραστηριότητες του στην εταιρεία αλουμινίου ALCO.
Το γεγονός ότι εμφανίστηκε ένας επενδυτής για να αγοράσει τις μετοχές που πούλησε η Dubai Financial Group, περίπου το 9,7% των μετοχών της MIG, κατέδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για την εταιρεία συμμετοχών MIG.
Το επόμενο διάστημα το ποσοστό του Muller, το 9,3% περίπου της MIG, θα μεταβιβαστεί στην Deutsche Bank, η οποία κατά το πιθανότερο σενάριο θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της οικογένειας Τζώρτζη.
Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της κίνησης Τζώρτζη, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι κινήσεις αναδεικνύουν την αξία και επιδρούν στη χρηματιστηριακή τιμή της MIG.
Για τους λόγους λοιπόν αυτούς η MIG βρίσκεται στο θετικό επίκεντρο χρηματιστηριακά καταγράφοντας σημαντική άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης