Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητος στο 0,9% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2017

Ιαπωνία: Αμετάβλητος στο 0,9% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2017
Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία παρέμεινε για ακόμα έναν μήνα αρκετά χαμηλότερα από το στόχο της Κεντρικής Τράπεζας
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (26/1) στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, αποτυγχάνοντας να καταγράψει ανοδική πορεία, γεγονός που βάζει «φρένο» στα μελλοντικά σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από τον Nikkei.
Σημειώνεται ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτεί εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των νωπών τροφίμων.
Τα παραπάνω αποτελέσματα ενδέχεται να περιοριρίσουν τις πρόσφατες εικασίες ότι η βελτίωση της οικονομίας στην Ιαπωνία και η πρόοδος για την επίτευξη στόχου πληθωρισμού 2% θα βοηθούσε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αργότερα εντός του έτους.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Bank of Japan, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής διατήρησε την άποψή της ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει το 2% μέχρι τον Μάρτιο του 2020, χρησιμοποιώντας παράλληλα έναν ελαφρώς ισχυρότερο τόνο στην περιγραφή των πληθωριστικών προσδοκιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης