Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Δικαίωμα της Τουρκίας να αμύνεται απέναντι στην τρομοκρατία στη βόρεια Συρία

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Δικαίωμα της Τουρκίας να αμύνεται απέναντι στην τρομοκρατία στη βόρεια Συρία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπερασπίστηκε την Τουρκία, η οποία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία
Σε πλήρη υπεράσπιση της Τουρκίας προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η χώρα στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι η Άγκυρα έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, ο Stotlenberg δήλωσε ότι «η Τουρκία έχει υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια», τονίζοντας παράλληλα ότι «όπως όλες οι χώρες, έτσι και η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας».
Ωστόσο, όπως διευκρίνησε ο ίδιος, η άμυνα της Τουρκίας απέναντι στην τρομοκρατία θα πρέπει να γίνει «κατά τρόπο ανάλογο και μετρημένο».
«Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρω κάθε φορά που συζητάω τέτοιο θέμα με τους διάφορους ηγέτες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Stoltenberg.
Η πλευρά της Άγκυρας έχει καταστήσει σαφές αρκετές φορές ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της Συρίας, διευκρινίζοντας ότι στόχος των επιχειρήσεων είναι η εξουδετέρωση των τρομοκρατών και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην περιοχή.
Μάλιστα, το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού έχει κατασήσει σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να μη βλάψους τους πολίτες.
Την περασμένη εβδομάδα ο Stoltenberg είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan, προτρέποντάς τον να προχωρήσει σε άμεσες επαφές με τις ΗΠΑ ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων στη βόρεια Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης