Επίσημη επίσκεψη Παππά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2018 - Ενθουσιασμένος ο πρέσβης των ΗΠΑ, Pyatt

Επίσημη επίσκεψη Παππά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2018 - Ενθουσιασμένος ο πρέσβης των ΗΠΑ, Pyatt
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει το διάστημα 5 - 9 Φεβρουαρίου 2018 ο Νίκος Παππάς
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει το διάστημα 5 - 9 Φεβρουαρίου 2018 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση και η συμμετοχή σημαντικών αμερικανικών εταιρειών ως εκθετών, καθώς και η ενημέρωση μεγάλων παραγωγών που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό τομέα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις κινητροδότησης, οι οποίες νομοθετήθηκαν από το υπουργείο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Παππάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας - τομείς στους οποίους θα εστιάσει η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ -, καθώς και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο-παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων.
Αναφερθείς στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στις ΗΠΑ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, δήλωσε ενθουσιασμένος, ενώ ενημέρωσε ότι ο κ. Παππάς θα συνοδεύεται σε αυτό του το ταξίδι από τον Jonathan Cohen, τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις.
«Ο Jonathan Cohen και ο Νίκος Παππάς θα ξεκινήσουν από την πατρίδα μου την Καλιφόρνια και θα επισκεφθούν το Χόλυγουντ και τη Σίλικον Βάλεϊ για να δουν τις εταιρείες που αποτελούν το “κλειδί” στην ψηφιακή οικονομία στις ΗΠΑ, να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται εδώ στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και να παροτρύνουν τις αμερικάνικες εταιρείες που ασχολούνται με την ψηφιακή οικονομία να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Έπειτα θα επισκεφθεί τη Βοστόνη και το MIT.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι αυτές τις επισκέψεις καθώς κατά την άποψή μου, μια από τις πραγματικά ανείπωτες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας είναι η επιτυχία του τομέα των “start-up” επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής οικονομικής ιστορίας.
Η επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά θα ολοκληρωθεί στην Ουάσινγκτον, σχεδόν έναν χρόνο από την επίσκεψή του στην αρχή της θητείας του Donald Trump, που “έθεσε τις βάσεις” για όσα έχουμε πετύχει τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο Pyatt, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την αμερικανική πλατφόρμα BBG Direct.
Στην ελληνική αποστολή θα μετέχουν, εκτός από τον κ. Παππά, οι γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των επαφών του κ. Παππά:
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, Λος Άντζελες: Συναντήσεις με εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, τηλεοπτικά στούντιο και καινοτόμες επιχειρήσεις
Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, Σαν Φρανσίσκο: Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και παραγωγής video games
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, Βοστόνη: Εταιρείες οπτικών ινών και μεγάλα Πανεπιστήμια που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξή τους
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Νέα Υόρκη: Συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Ουάσινγκτον: Συναντήσεις εργασίας με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων των ΗΠΑ

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS