Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Αναγκαία η αναδιάρθρωση της φορολογίας των ακινήτων μετά την έξοδο από το μνημόνιο

Παυλόπουλος: Αναγκαία η αναδιάρθρωση της φορολογίας των ακινήτων μετά την έξοδο από το μνημόνιο
Υπέρ της αλλαγής στη φορολογία των ακινήτων μόλις η χώρα εξέλθει του μνημονίου, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση της φορολογίας των ακινήτων, μόλις η χώρα επιστρέψει σε καλή πορεία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αναδιάρθρωση αυτή θα συμβάλει στη συνοχή του κοινωνικού συνόλου και στην λειτουργία των θεσμών αλλά και στην ίδια την πορεία της οικονομίας.
Όπως τόνισε αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν «μόλις μπορέσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα» και να γίνει προς την κατεύθυνση που κινείται και στις άλλες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες, πραγματικά, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος αφού αναφέρθηκε στην αρνητική επιρροή του ΕΝΦΙΑ πάνω στην Ιδιοκτησία και υπογράμμισε πως μέσα στην κρίση αυτό ήταν ένα μέτρο έκτακτο, διαβεβαίωσε ότι όλοι μαζί «θα καταφέρουμε να επιφέρουμε αυτή την αλλαγή στην φορολογία των ακινήτων, διότι είναι ανάγκη για την ίδια μας την Οικονομία.
Όταν θα μπορέσει ξανά η ατομική ιδιοκτησία να λειτουργήσει ως δικαίωμα πλήρως, η θετική επιρροή και στην ίδια την Οικονομία, θα είναι καθοριστικής σημασίας», ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης