Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Κουτσούμπα: Χρειάζεται επαγρύπνηση του ελληνικού λαού

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Κουτσούμπα: Χρειάζεται επαγρύπνηση του ελληνικού λαού
Τι δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα
(upd) Την άποψη του ΚΚΕ ότι οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια, ούτε είναι το κυρίαρχο ζήτημα, επανέλαβε εξερχόμενος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Τόνισε ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι ο αλυτρωτισμός, όπως και η μη επαναχάραξη συνόρων, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα -άσχετα από διαπραγματεύσεις, σχέσεις καλής γειτονίας- να μην εφησυχάζει ο ελληνικός  λαός, αφού δεν προβλέπεται αλλαγή Συντάγματος.
«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση», είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως . «κρατάμε μικρό καλάθι.
Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες με τις εξελίξεις συνολικά με τις γείτονες χώρες και με την πολιτική του ΝΑΤΟ».
Όπως ανέφερε «χρειάζεται επαγρύπνηση των πολιτικών κομμάτων αλλά και των πολιτών», ενώ ερωτηθείς για τον κ. Καμμένο απάντησε ότι «ο κ. Καμμένος έχει δική του άποψη και ούτε ο Τσίπρας δεν την γνωρίζει».
Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε τα εξής:
"Είχαμε μια -όσο γίνεται, φαντάζομαι, σε αυτές τις περιπτώσεις- αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Πρωθυπουργό.
Αυτό που είπα και μέσα, στην αρχή της συνάντησής μας, είναι ότι κρατάμε μικρό καλάθι.
Εξακολουθούν -και μετά την ενημέρωση- να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες, συνολικά με τα Βαλκάνια, με την πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα γύρω από αυτά τα ζητήματα.
Εκφράσαμε την άποψη του ΚΚΕ, η οποία είναι σταθερή, συνεπής, με τις αρχές που διέπουν και τις διεθνείς σχέσεις και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής και όλου του κόσμου.
Ότι δηλαδή οποιαδήποτε ονομασία και ονοματολογία, δεν είναι κάποια απλά βαφτίσια μιας γειτονικής δημοκρατίας, ούτε είναι το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι ο αλυτρωτισμός, είναι η μη επαναχάραξη συνόρων και η αλλαγή των συνόρων που θα είναι πάντα βαμμένη με το αίμα των λαών.
Και βεβαίως αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει -άσχετα από τις όποιες διαπραγματεύσεις, από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που πρέπει να υπάρχουν με γειτονικές δημοκρατίες, τόσο με τα Σκόπια, όσο και με την Αλβανία ή με άλλες χώρες- το κύριο ζήτημα να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, εφόσον δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος, αλλαγή όλων αυτών που οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές διαθέσεις και βεβαίως δημιουργούν προβλήματα απαράδεκτων διεκδικήσεων ενάντια στην χώρα μας ή ενάντια σε άλλους λαούς. Κι απ’ αυτή τη σκοπιά χρειάζεται επαγρύπνηση, όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ηγεσιών, χρειάζεται επαγρύπνηση του ελληνικού λαού".
Σε ερώτηση αν αισθάνεται ότι οδεύει προς λύση το Σκοπιανό απάντησε "δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα αυτή τη στιγμή", ενω κληθείς να απαντήσει εάν ο πρωθυπουργός άφησε να διαφανεί ότι δεν ποντάρει στον κ. Καμμένο είπε ότι "ο  κ. Καμμένος έχει τη δική του άποψη.
Το τι θα κάνει φαντάζομαι δεν το ξέρει ούτε ο κ. Πρωθυπουργός".

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προκειμένου να ενημρωθεί από τον Πρωθυπουργό για το Σκοπιανό.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ η ενημέρωση», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μπροστά στις κάμερες και πρόσθεσε «προσέρχομαι με μικρό καλάθι όσον αφορά τα αποτελέσματα της όλης ιστορίας», ενώ «είναι θετικό να αναπτύσσονται οι διακρατικές σχέσεις αλλά δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί».
Κατά τον ίδιο, «προέχει να λυθούν θέματα εθνικιστικών τάσεων και Συντάγματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης