Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Alibaba και Foxconn ξεκινούν χρηματοδότηση 350 εκατ. δολ. στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xiaopeng

tags :
Οι Alibaba και Foxconn ξεκινούν χρηματοδότηση 350 εκατ. δολ. στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xiaopeng
Η Alibaba και η Foxconn έχουν ξεκινήσει μία χρηματοδότηση 347,7 εκατ. δολαρίων στην κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xiaopeng Motors, καθώς ο ανταγωνισμός κλιμακώνεται στην αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV).
Η τελευταία ένεση φέρνει τη συνολική χρηματοδότηση της νεοφυούς εταιρείας σε 5 στα 789 εκατ. Δολάρια και ακολουθεί προηγούμενο γύρο του Δεκεμβρίου 2017, στον οποίο συμμετείχε και η Alibaba.
Η Xiaopeng, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας αυτό το μήνα, είναι μία από τα πολλές κινεζικές νεοφυείς που επιδιώκουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκινήτων με μπαταρίες και να ανταγωνιστεί με ηγέτες στην αγορά όπως η Tesla.
Οι πωλήσεις ενεργειακών οχημάτων στην Κίνα αναμένεται να αυξηθούν κατά 40 % το 2018, παρόλο που η παραδοσιακή αγορά αυτοκινήτων της χώρας επιβραδύνθηκε απότομα το 2017.
Η Xiaopeng λέει ότι το πρώτο της όχημα, το «G3», θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος.
Η Alibaba έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία έξυπνων αυτοκινήτων και έχει συνεργαστεί με παραδοσιακές δυτικές και κινεζικές κατασκευάστριες αυτοκινήτων, όπως η Ford και η BMW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης