Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση θα δοθεί από το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό – Δύο πατριωτικές λύσεις στο επίκεντρο….

Η απάντηση θα δοθεί από το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό – Δύο πατριωτικές λύσεις στο επίκεντρο….
Ο λαός στις 4 Δεκεμβρίου θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα - Όσο πιο ισχυρό το μήνυμα τόσο πιο καθαρή η στρατηγική.
Η ελληνική κυβέρνηση συρόμενη από την πίεση που ασκεί ο αμερικανικός παράγοντας λόγω ΝΑΤΟ και προσπάθειας να ανακοπεί ο ρωσικός επεκτατισμός…άνοιξε εκ νέου το ζήτημα του ονόματος της FYROM.
Η ελληνική κυβέρνηση όπως αποκάλυψε και ο υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς θεωρεί ως λύση ένα σλαβικό όνομα αμετάφραστο για το όνομα της FYROM.
Προφανώς και η πρόταση αυτή διαφοροποιείται από τις έως τώρα αναφορές περί Βόρειας ή νέας Μακεδονίας στα αγγλικά.
Ωστόσο την τελική απόφαση για το όνομα της FYROM δεν θα το λάβει η κυβέρνηση της Ελλάδος ή της FYROM που δήθεν σχεδιάζει συνταγματικές αλλαγές αλλά ο ελληνικός λαός.
Εάν στο συλλαλητήριο της Αθήνας 4 Φεβρουαρίου 2018 η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη – όπως και αναμένεται – και ξεπερνάει σε πλήθος το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τότε εκ των πραγμάτων θα αλλάξει η διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Ήδη υπάρχουν ουσιώδεις διαφοροποιήσεις εντός μικρού χρονικού διαστήματος και σε αυτό έχει συμβάλλει και η στάση των ΑΝΕΛ που ναι μεν δεν άρουν την εμπιστοσύνη τους από την Κυβέρνηση αλλά ξεκαθαρίζουν ότι θα απέχουν από πιθανή ψηφοφορία για την Μακεδονία εάν έρθει το ζήτημα του ονόματος στην Βουλή.
Με βάση δύο εύστοχες προτάσεις που έχουν παρουσιαστεί δύο είναι οι πατριωτικές λύσεις για την FYROM και το όνομα
1)Η καλύτερη λύση είναι η μη λύση
2)Να αναγνωριστεί η FYROM με ένα σλαβικό όνομα και η Ελλάδα μέσω της οικονομικής διπλωματίας να καταλάβει την χώρα μέσω των επιχειρήσεων και της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι πατριωτικές λύσεις

1)Η καλύτερη λύση είναι η μη λύση.
Οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας από σλαβο-αλβανούς της FYROM θα πρέπει να βρει την Ελλάδα σύσσωμα αντίθετη.
Θα πρόκειται για μια ενέργεια μειοδοτική, εθνική επιζήμια και με όρους πατριωτισμού προδοτική.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία.
Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι διεθνιστές, μαρξιστές, σταλινικοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το 3% με 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστεροί ή κεντροαριστεροί που εμφορούνται και από πατριωτικά ιδεώδη οπότε δεν θα δεχθούν να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας.
Το μεγάλο – εντυπωσιακό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εάν επαναληφθεί και στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 τότε θα είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει.
Η στρατηγική θα είναι μια θα αποτελεί εθνική μειοδοσία και προδοσία οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία…
Οπότε η μη λύση θα είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.

2)Ορισμένοι κύκλοι υποστηρίζουν και μια άλλη άποψη για την επίλυση του Μακεδονικού.
Να ονομαστεί η FYROM με ένα συνθετικό όνομα στα σλαβικά η Ελλάδα να αναγνωρίσει το νέο όνομα και ακολούθως μέσω της οικονομικής διπλωματίας και της οικονομικής και επιχειρηματικής διείσδυσης να «κατακτήσει την FYROM» ελέγχοντας την οικονομία της.
Θεωρητικά και οι δύο λύσεις έχουν επιχειρήματα αλλά και πάλι την απόφαση δεν θα την πάρει μια κοινοβουλευτική ομάδα αλλά ο λαός.
Ο λαός στις 4 Δεκεμβρίου θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα.
Όσο πιο ισχυρό το μήνυμα τόσο πιο καθαρή η στρατηγική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης