Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σίμος Παλτσανιτίδης στο ΒΝ: Είναι προδοσία να δώσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς - Μεγάλη η συμμετοχή στην Αθήνα

Σίμος Παλτσανιτίδης στο ΒΝ: Είναι προδοσία να δώσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς - Μεγάλη η συμμετοχή στην Αθήνα
Ο κ. Παλτσανιτίδης θα είναι ομιλητής στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018
Ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία κ. Σίμος Παλτσανιτίδης, μιλά στο bankingnews για τη συμμετοχή του ως ομιλητής στο συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουάριου.
Ο σκοπός της παρουσίας του στο συλλαλητήριο, έχει ως μοναδικό σκοπό να προστατεύσει το όνομα Μακεδονία, το οποίο ανήκει στην Ελλάδα και στους Έλληνες.
Ο ίδιος θεωρεί πατριωτικό του καθήκον και ιερή του υποχρέωση να διαφυλάξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας έναντι των επόμενων γενεών.
Προτρέπει τους Σκοπιανούς να αναζητήσουν ένα άλλο όνομα για τη δική τους ιστορία.
Ο κ. Σίμος Παλτσανιτίδης ρίχνει ευθύνες στους πολιτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του ονόματος ερήμην των Ελλήνων.
Ο ίδιος θωρεί προδοσία για τους πολιτικούς που αποφασίζουν να παραδώσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς.   

Κύριε Σίμο Παλτσανιτίδη, το συλλαλητήριο της Κυριακής μπορεί να αποτρέψει τον συμβιβασμό.
Είναι σε θέση να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις;   

Σίμος Παλτσανιτίδης: Πιστεύω ακράδαντα ότι το συλλαλητήριο της  Αθήνας, όπως και αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών οι οποίοι στην πράξη θα δηλώσουν την επιθυμία για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, διότι οι Έλληνες θέλουν να προστατεύσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων μετά από τόσο χρόνια Μνημόνια και της αλαζονείας που επέδειξαν οι πολιτικοί μας τα τελευταία 40 χρόνια και ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έβαλαν φορτίο στις πλάτες των πολιτών χωρίς να δίνετε διέξοδο.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν την ικανότητα να διαχειρισθούν την όλη κατάσταση και απομένει στους πολίτες να υπερασπισθούν δημοκρατικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση για τον αριθμό προσέλευσης των πολιτών στο συλλαλητήριο της  Αθήνας; 

Σίμος Παλτσανιτίδης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει κλίμα μικρής συμμετοχής των πολιτών και την προσδιορίζει σε μερικές χιλιάδες ως μία απλή συγκέντρωση εργαζομένων μίας ΔΕΚΟ.
Εκτιμώ ότι κάνει σκοπίμως λάθος προσεγγίσεις όπως έκανε και με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για το οποίο τα διεθνή  Μέσα Ενημέρωσης ανέβαζαν τη συμμετοχή των πολιτών έως το 1 εκατομμύριο.
Πιστεύω οι πολίτες για να προασπίσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα δώσουν το παρόν και η συμμετοχή τους θα είναι διπλάσια από αυτή που ήταν στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα της χώρας που είναι έτοιμο να παραδώσει το όνομα Μακεδονία.
Να ξέρετε ότι ο Ελληνικός λαός που θα έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας πιστεύει ότι έχουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ την οποία δεν μπορεί να την απαξιώνει κανένας πολιτικός της Ελλάδας και κανένας άλλος.
Ζητάμε τον σεβασμό στην ιστορία μας και τον πολιτισμό χωρίς στρεβλώσεις και με σκόπιμες λάθος αναφορές.
 
Το πολιτικό σύστημα της χώρας πιστεύετε ότι έχει χειριστεί λάθος το όλο θέμα;  

Σίμος Παλτσανιτίδης: Οι πολιτικοί της χώρας μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να υπηρετούν τον λαό και ΟΧΙ να αποφασίζουν κατά το δοκούν ότι αυτοί θέλουν ή ότι τους υποχρεώνουν τα αφεντικά τους.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:
Η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της Ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.
Κανένας πολιτικός, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να παραχωρήσει το όνομα  Μακεδονία το οποίο ανήκει στην ιστορία της Ελλάδας και στους Έλληνες.
Όποιος ή όποιοι το κάνουν, είναι προδοσία και ιεροσυλία, για αυτήν την χώρα και την Μακεδονία.
Οι πολιτικοί μας όμως ξεχνούν πόσοι θυσιάστηκαν για να τη διατηρήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης