Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ΠΓΔΜ ο Nimetz για το θέμα της ονομασίας – Συνάντηση με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, N. Dimitrov

Στην ΠΓΔΜ ο Nimetz για το θέμα της ονομασίας – Συνάντηση με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, N. Dimitrov
Ο ειδικός μεσολαβητής θα μεταφέρει στην σκοπιανή ηγεσία και τις προτάσεις του Ν. Κοτζιά
Στην ΠΓΔΜ θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 31/1 ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, M. Nimetz στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ο Nimetz θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ N. Dimitrov, στον οποίο και θα μεταφέρει μεταξύ άλλων και τις ελληνικές προτάσεις για το εν λόγω θέμα κατόπιν των επαφών που είχε το προηγούμενο 24ωρο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο Nimetz αναμένεται να μεταφέρει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ τις ελληνικές προτάσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ενώ θα συζητηθούν και οι προτάσεις του για το όνομα.
Πάντως, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ενόχληση του για τα όσα είπε στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο Ν. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι «η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων μπορεί να μειώσει το περιθώριο για διαπραγματεύσεις».
«Τις παραμονές της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, M. Nimetz υπό τη διαμεσολάβηση του οποίου διεξάγεται η διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος, τονίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων μπορεί να μειώσει το περιθώριο για συνομιλίες», ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, το γραφείο του Dimitrov.
Σε κάθε περίπτωση ο Nimetz υποστηρίζει πως έχει διαμορφωθεί μια θετική δυναμική για την επίλυση του ζητήματος και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αδράξουν την ευκαιρία, επισημαίνοντας πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης