Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Εάν υπάρξει συμφωνία, θα περάσει από τη Βουλή – Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Εάν υπάρξει συμφωνία, θα περάσει από τη Βουλή – Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης
Θέλουμε όνομα για την ΠΓΔΜ που θα την διακρίνει από την ιστορική ελληνική Μακεδονία τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την εκτίμηση πως εάν υπάρξει συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αυτή θα περάσει από τη Βουλή διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης.
«Θέλουμε το όνομα να έχει μία ποιότητα τέτοια που και να μην αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού, αλλά και κατά το δυνατό, να διακρίνει τη γειτονική χώρα, από την ιστορική ελληνική Μακεδονία.
Γι αυτό θεωρούμε ότι μία σλαβική ονομασία, θα παίξει κάποιο τέτοιο ρόλο.
Ως προς δε το αμετάφραστο, δεν είμαι βέβαιος.
Ας πούμε, για τη γειτονική χώρα του Μαυροβουνίου, από όσο ξέρω, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μεταφράζει.
Μοντενέγκρο τη λένε οι άλλοι, δεν τη λένε Black mountain μεταφράζοντας την αντίστοιχη ονομασία στη δική τους γλώσσα.
Επομένως, πράγματι υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και αν πούμε στη συνθήκη να είναι αμετάφραστο το όνομα από ορισμένες χώρες να μεταφράζεται.
Ωστόσο, εμείς θα επιμείνουμε ως προς τον ΟΗΕ και στην επίσημη διπλωματική γλώσσα, αυτό να είναι, ώστε να στέλνει ένα σήμα ότι είναι άλλο πράγμα το γειτονικό μας κράτος από την ιστορική Ελληνική Μακεδονία» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Πάντως ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα υπάρξει συμφωνία, επισημαίνοντας ότι αυτό παραμένει το ζητούμενο.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν καταλήξουμε αυτή θα περάσει στη Βουλή για τον απλό λόγο ότι αν καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι εθνικά συμφέρουσα και προφανώς εθνικά συμφέρουσα.
Και θέλω να ελπίζω ότι θα συμπεριλαμβάνει και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Με τους ΑΝΕΛ, είχαμε σαφείς και έχουμε ιδεολογικές διαφορές.
Εμείς είμαστε ένα κόμμα της αριστεράς, οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα συντηρητικό της κεντροδεξιάς.
Προς τιμή τους όμως, κάθε φορά που έχει ανακύψει διαφωνία ιδεολογικού χαρακτήρα, σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια παιδιών μεταναστών, δεν εκβίασαν, δεν είπαν, ή θα το αποσύρετε, ή θα ρίξουμε την κυβέρνηση κι αυτό το επιβεβαίωσε πρόσφατα ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι αυτός δεν θα γίνει Σαμαράς.
Δεν νομίζω επομένως ότι υπάρχει ούτε ζήτημα να μην περάσει από τη Βουλή αν καταλήξουμε, ούτε θέμα συνοχής της κυβέρνησης» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης