Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 15,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Euroxx - Σύσταση overweight

tags :
Στα 15,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Euroxx - Σύσταση overweight
Η νέα πολιτική της διοίκησης του ΟΤΕ προς τους μετόχους είναι θετική, σύμφωνα με τη Euroxx
Στα 15,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Euroxx, από 13 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Όπως αναφέρει η Euroxx, η νέα πολιτική της διοίκησης προς τους μετόχους είναι θετική, καθώς προβλέπει ότι, εφόσον οι μακροοικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, διανέμεται το 65% των ελεύθερων ταμειακών ροών, μείον τις έκτακτες (μη επαναλαμβανόμενες) δαπάνες, προς τους μετόχους.
Οι έκτακτες αυτές δαπάνες σχετίζονται π.χ. με την απόκτηση φάσματος συχνοτήτων, με προγράμματα εθελούσιας εξόδου προσωπικού κ.λπ.
Το υπόλοιπο 35% θα κατευθύνεται στην αγορά ίδιων μετοχών με στόχο την ακύρωσή τους.
Στις 22 Φεβρουαρίου ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δ' 3μηνου του 2017, με τη Euroxx να αναμένει γενικές μικτές τάσεις, αλλά βελτίωση στα EBITDA, που αποδίδεται στην εγχώρια σταθερή απόδοση της κερδοφορίας (λόγω του χαμηλότερου κόστους προσωπικού και του αντίκτυπου που σχετίζεται με το ΑΕΠ), παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην εγχώρια κινητή τηλεφωνία.
Συνολικά, η Euroxx αναμένει οι πωλήσεις του ομίλου να μειωθούν κατά 2,6% στο 1 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα EBITDA να αυξηθούν κατά 0,4% στα 345 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη να μειωθούν κατά 1,3% στα 79,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης