Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ατύχημα με τρένο που μετέφερε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές – Ένας νεκρός

ΗΠΑ: Ατύχημα με τρένο που μετέφερε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές – Ένας νεκρός
Θανατηφόρο ατύχημα με τρένο που μετέφερε Ρεπουμπλικανούς
Μια επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak όπου επέβαιναν μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο αμερικανικό Κογκρέσο από την Ουάσιγκτον με προορισμό ένα χειμερινό καταφύγιο στη Δυτική Βιρτζίνια συγκρούστηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, με ένα απορριμματοφόρο στο Κροζέτ στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος που επέβαινε στο απορριμματοφόρο, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας στη σύγκρουση.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Bill Cassidy, που ταξίδευε με το τρένο, έγραψε στο Twitter ότι τρεις άνθρωποι επέβαιναν στο φορτηγό και ένας εξ αυτών σκοτώθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας επιβάτης του απορριμματοφόρου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας άλλος ελαφρύτερα.
«Δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί μεταξύ των μελών του Κογκρέσου ή του προσωπικού τους» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.
Η εταιρεία Amtrak έκανε γνωστό ότι δύο μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής με ελαφρά τραύματα.
Ο βουλευτής Jason Lewis από τη Μινεσότα υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε νοσοκομείο για πιθανή διάσειση από το δυστύχημα.
«Είμαι καλά σε σύγκριση με τους επιβαίνοντες στο απορριμματοφόρο και χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών μας και των διασωστών.
Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την οικογένεια του οδηγού που σκοτώθηκε» δήλωσε ο Lewis στο Reuters.
Το απορριμματοφόρο είχε εισέλθει στις γραμμές σε μια διάβαση όταν συνέβη το δυστύχημα, διευκρίνισε η Amtrak.
Στα πλάνα που καταγράφθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος διακρίνεται το βαρύ όχημα να έχει αναποδογυρίσει, ενώ απορρίμματα έχουν διασκορπιστεί γύρω του.
Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μετέβαιναν στο White Sulphur Springs στη Δυτική Βιρτζίνια για να παραστούν στο ετήσιο συμπόσιο που οργανώνει το κόμμα, όπου οι βουλευτές και γερουσιαστές έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν το νομοθετικό έργο και φέτος τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ετήσιο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε φέτος προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο ξενοδοχείο- καζίνο Greenbrier από σήμερα έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.
Την Πέμπτη επρόκειτο να μεταβεί ο πρόεδρος Donald Trump.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συμπόσιο δεν θα αναβληθεί αλλά θα τροποποιηθεί το πρόγραμμά των εργασιών του.
Η Amtrak γνωστοποίησε ότι η σύγκρουση έλαβε χώρα στις 11.20 το πρωί τοπική ώρα και έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.
Στο τρένο επέβαιναν επίσης οι σύζυγοι και τα παιδιά ορισμένων μελών του Κογκρέσου. Επίσης επέβαινε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan.
Αμέσως μετά το δυστύχημα, αστυνομικοί ντυμένοι στα μαύρα περικύκλωσαν την αμαξοστοιχία κρατώντας όπλα και άρχισαν να ερευνούν την περιοχή για το ενδεχόμενο επίθεσης, όπως περιέγραψε ένα μέλος των ομάδων πρώτων βοηθειών που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Είναι η δεύτερη τραγωδία που πλήττει τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς τον Ιούνιο του 2017, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον της ομάδας μπέιζμπολ του κόμματος, κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε πάρκο κοντά στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης