Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για ονομασία πΓΔΜ: Επιδιώκουμε μία εθνικά συμφέρουσα λύση

Κατρούγκαλος για ονομασία πΓΔΜ: Επιδιώκουμε μία εθνικά συμφέρουσα λύση
«Είμαστε μία πολιτική δύναμη που δεν θέλει να αφήνει τα εθνικά ζητήματα στο τέλμα και στην αδράνεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος
Μια εθνικά συμφέρουσα λύση που θα βάλει τέλος στο ονοματολογικό και στον αλυτρωτισμό είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ.
«Εμείς, είμαστε μία πολιτική δύναμη που δεν θέλει να αφήνει τα εθνικά ζητήματα στο τέλμα και στην αδράνεια» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «Επιδιώκουμε μία εθνικά συμφέρουσα λύση, που σηματοδοτείται και από το τέλος του ονοματολογικού και από το τέλος του αλυτρωτισμού, με ένα όνομα που θα διακρίνει την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ως παράγοντα σταθερότητας για όλα τα Βαλκάνια».
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου έγιναν από την Καλαμάτα όπου μετέβη με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου της πόλης, Υπαπαντής του Χριστού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης