Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Υποχώρησε στο 0,8% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2018

Ιταλία: Υποχώρησε στο 0,8% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2018
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιταλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ελαφριά υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ιταλία κατά την έναρξη του νέου έτους, σύμφωνα με τα σημερινά (2/2) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εφόσον εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, ο βασικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,6%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,3%.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενότερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός επιταχύνθηκε στο 1,1% ετησίως, έναντι 1% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Bloomberg, η αδυναμία στις αυξήσεις των τιμών δεν αναμένεται να εμποδίσει την ΕΚΤ ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά της έως ότου ο πληθωρισμός επιταχυνθεί σε βιώσιμη βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης