Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Nimetz: Και οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, είναι «Μακεδόνες» - Στα Σκόπια ο Juncker τέλη Φεβρουαρίου 2018

Επιμένει ο Nimetz: Και οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, είναι «Μακεδόνες» - Στα Σκόπια ο Juncker τέλη Φεβρουαρίου 2018
«Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γεωγραφικά υπάρχουν και άλλα τμήματα και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά», αναφέρει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ
Επιμένει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της FYROM, Matthew Nimetz να χαρακτηρίζει «Μακεδόνες» τους κατοίκους της γειτονικής χώρας παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας.
Με νέες του δηλώσεις αναγνωρίζει ως «Μακεδόνες» και τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά «η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γεωγραφικά υπάρχουν και άλλα τμήματα και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά.
Έχουν την γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους και επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως ''Μακεδόνες'' στη γλώσσα τους.
Δεν σας στερεί τον μοναδικό και ξεχωριστό ρόλο σας η ύπαρξη αυτών που επίσης έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα και τη δική τους μοναδική κουλτούρα».
Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Nimetz υποστηρίζει ότι «αν αποκαλούν τον εαυτό τους «Μακεδόνες» και τη χώρα τους «Μακεδονία», δεν είναι αποδεκτό.
Πρέπει να υπάρξει κάποιος τροποποιητής που να διαχωρίζει τη χώρα τους από το ελληνικό κομμάτι της Μακεδονίας.
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι φυσιολογικό όμως αυτή η αλλαγή να είναι άβολη για όλους. Εδώ μετακομίζεις σε άλλο σπίτι και χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής».

Στα Σκόπια ο Juncker

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2018 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean - Claude Juncker, όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/2/2018) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Bujar Osmani.
Ο Juncker αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη (6/2) την Έκθεση για τη Στρατηγική της Κομισιόν για τα Δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ έως το 2025.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος ξένος αξιωματούχος, μετά τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg που θα βρεθεί στη γειτονική χώρας ενώ αναμένεται να διατυπωθούν παραινέσεις για συμβιβασμό στο ονοματολογικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης