Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη να γίνει πλανητικού βεληνεκούς δύναμη υπεράσπισης της Ειρήνης και της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη  να γίνει πλανητικού βεληνεκούς δύναμη υπεράσπισης της Ειρήνης και της Δημοκρατίας
«Το Ολοκαύτωμα σηματοδοτεί την απερίφραστη καταδίκη κάθε Γενοκτονίας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Η Ευρώπη έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει πλανητικού βεληνεκούς δύναμη υπεράσπισης της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, μ΄ έμφαση στον πυλώνα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», τόνισε από το Βόλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
Μιλώντας στην εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων, Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στον Βόλο, ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να εργασθούμε όλοι μας, τιμώντας έμπρακτα την ιερή μνήμη όλων των Εβραίων, Ελλήνων και μη, που «μαρτύρησαν» στο Ολοκαύτωμα».
Υπογράμμισε ότι θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν.
«Και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.
Και για να γίνω σαφέστερος: Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά τα υπολείμματα πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, την Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Και, από την άλλη πλευρά, μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του Ανθρώπου.
Άρα στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου».
Περαιτέρω, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στο Γιαντ Βασέμ, ενώ παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί και ως λίκνο πολύτιμων διδαγμάτων για το μέλλον.
«Με την έννοια ότι, φυσικά μαζί με τα άλλα αντίστοιχα Μουσεία, ανά τον κόσμο, θα εμπνέει, urbi et orbi, το εξής μήνυμα: Κάθε μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας έχει χρέος να θυμάται, για χάρη του Ανθρώπου και της Ανθρωπότητας, ότι το Ολοκαύτωμα είναι το χειρότερο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, που δεν πρέπει να επαναληφθεί, με κάθε κόστος», πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το Ολοκαύτωμα σηματοδοτεί την απερίφραστη καταδίκη κάθε Γενοκτονίας, όπου Γης.
Κάτι που για εμάς, τους Έλληνες, προσλαμβάνει τεράστια σημασία, αφού έχουμε, ως Λαός και ως Έθνος, ζήσει την τραγωδία δύο Γενοκτονιών: Της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».
Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί και στη Λάρισα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS