Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρελαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας εξετάζουν οι ΗΠΑ για να ασκήσουν πίεση στον Maduro

Πετρελαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας εξετάζουν οι ΗΠΑ για να ασκήσουν πίεση στον Maduro
Οι περιορισμοί στην πολύ σημαντική βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας θα αποτελούσαν μια κλιμάκωση της οικονομικής πίεσης στο μέλος του ΟΠΕΚ,
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.
Στόχος της Ουάσινγκτον είναι να ασκηθεί πίεση στον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Nicolas Maduro, ώστε να επιστρέψει στο δρόμο της συνταγματικής νομιμότητας.
«Μία από τις πτυχές της εξέτασης της επιβολής κυρώσεων για το πετρέλαιο είναι το αποτέλεσμα που θα έχει για τον λαό της Βενεζουέλας;
Είναι ένα βήμα που θα μπορούσε να φέρει αυτό το τέλος πιο γρήγορα» δήλωσε ο Tillerson σε συνέντευξη Τύπου στο Μπουένος Άιρες, αναφερόμενος στην οικονομική και πολιτική κρίση της Βενεζουέλας.
Ο Tillerson, σε περιοδεία του στη Λατινική Αμερική που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Μεξικό, το Περού, την Κολομβία και την Τζαμάικα,  σημείωσε επίσης, πως ο Maduro θα μπορούσε να ανατραπεί από τον στρατό του.
Οι περιορισμοί στην πολύ σημαντική βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας θα αποτελούσαν μια κλιμάκωση της οικονομικής πίεσης στο μέλος του ΟΠΕΚ, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
Οι κυρώσεις έχουν μέχρι στιγμής επικεντρωθεί σε μεμονωμένα μέλη της κυβέρνησης Maduro και σε απαγόρευση αγοράς ομολόγων της Βενεζουέλας.
«Εξετάζουμε τις επιλογές και εξετάζουμε πώς να μετριάσουμε τις επιπτώσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα των ΗΠΑ» και σε άλλες χώρες της περιοχής», πρόσθεσε ο Tillerson.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης