Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2018 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI

Ισπανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2018 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI
Η αύξηση της ζήτησης οδήγησε στην άνοδο των τιμών πωλήσεων με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δέκα ετών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών στην Ισπανία για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Markit, καταδεικνύοντας την ανοδική τάση στην οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,9 μονάδες, έναντι 54,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters.
Η δραστηριότητα του κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών, την ίδια στιγμή που η ενισχυμένη ζήτηση οδήγησε στην άνοδο των τιμών πωλήσεων με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δέκα ετών.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Markit, Andrew Harker, «ο ισπανικός κλάδος παροχής υπηρεσιών διατήρησε τη δυναμική του για τις αρχές του 2018 και βρίσκεται πλέον καθ' οδόν ώστε να καταγράψει ισχυρά αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους».
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι εταιρείες του κλάδου «ήταν σε θέση να επωφεληθούν από τις περαιτέρω βελτιώσεις στο οικονομικό περιβάλλον ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερους όγκους νέων πωλήσεων».
Σημειώνεται ότι τα ανώτερα του αναμενομένου θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο υπηρεσιών συνέβαλαν στην άνοδο του σύνθετου δείκτη PMI στην Ευρωζώνη κατά τον προηγούμενο μήνα, ενισχύοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω θετικά αποτελέσμετα στην οικονομία της ενιαίας νομισματικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης