Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα φώναζαν «η Μακεδονία είναι ελληνική»

CNN: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα φώναζαν «η Μακεδονία είναι ελληνική»
Το CNN σχολιάζει το χθεσινό (4/2/2018) συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό
Στο χθεσινό (4/2/2018) συλλαλητήριο αναφέρεται το CNN σε σημερινό (5/2/2018) δημοσίευμα σχολιάζοντας ότι «περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Αθήνα την Κυριακή, εξαγριωμένοι λόγω ενδεχόμενου συμβιβασμού σε μια μακροχρόνια διαφωνία με τη γειτονική χώρα για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία».
Όπως αναφέρεται, οι διαδηλωτές ταξίδεψαν από τη χώρα έως την Αθήνα, όπου κρατώντας σημαίες και φώναζαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».
Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αφού ξανάρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για την επίλυση της διαφωνίας που άρχισε πριν από δύο δεκαετίες πριν.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ωστόσο, ο ειδικός διαπραγματευτικής του ΟΗΕ, Matthew Nimetz, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμβιβασμό.
Και οι ηγέτες των δύο χωρών δήλωσαν επίσης ότι έχει σημειωθεί πρόοδος για την επίτευξη λύσης με ενδείξεις ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει όνομα με γεωγραφικό ή χρονολογικό προσδιορισμό, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».
Το CNN υπενθυμίζει ότι η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών, άρχισαν αφού η μικρή βαλκανική χώρα, που για δεκαετίες ήταν μέλος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1991 και ήθελε να ονομάζεται «Μακεδονία».
Ωστόσο, η Ελλάδα αρνήθηκε τη χρήση του ονόματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται εδαφικές αξιώσεις για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με το ίδιο όνομα, κάτι που αρνείται η πΓΔΜ.
Στον αντίποδα, η πΓΔΜ υποστηρίζει ότι ζει σε μέρος του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας και ότι έχει πολιτιστικούς δεσμούς με αυτό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης