Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse, Deutsche Bank, Fidelity: Ψυχραιμία, το sell off ήταν αναμενόμενo - Ευκαιρία η Ασία

Credit Suisse, Deutsche Bank, Fidelity: Ψυχραιμία, το sell off ήταν αναμενόμενo - Ευκαιρία η Ασία
Οι αναλυτές τονίζουν ότι η διόρθωση στις αγορές ήταν αναμενόμενη 
Ψυχραιμία συστήνουν στους επενδυτές οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων με αφορμή το sell off στις αγορές τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θεμελιώδη στοιχεία για την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη.
Δεδομένου ότι οι αγορές έχουν σημειώσει ράλι για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους, η τρέχουσα υποχώρηση στις τιμές των μετοχών είναι απλώς μια πολυαναμενόμενη υποχώρηση σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική περίοδο.
«Τίποτα δεν έχει αλλάξει θεμελιωδώς.
Εάν κοιτάξεις στα οικονομικά δεδομένα που προέρχονται από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη ή τις ασιατικές αγορές, είναι πολύ ισχυρά.
Η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ είναι επίσης πολύ ισχυρά» δήλωσε στο CNBC, η Suresh Tantia της Credit Suisse.
Ωστόσο, αυτό που τρομάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, κάτι που θα «αναγκάσει» τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια με γρηγορότερο ρυθμό.
Αλλά οι περισσότεροι αναλυτές δεν εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε σημαντική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
«Δεν πιστεύουμε ότι τα επιτόκια αποτελούν μια μεγάλη απειλή έως τα 10ετή αμερικανική ομόλογα ξεπεράσουν το 3,25% και δεν αναμένουμε ότι η Fed θα προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξη» τόνισε ο Tuan Huynh από την Deutsche Bank.

Πόλος έλξης η Ασία

Σύμφωνα με το CNBC, η τρέχουσα υποχώρηση στις αγορές παγκοσμίως θα μπορούσε στην πραγματικότητα να προσφέρει την ευκαιρία στους επενδυτές να αγορά ασιατικές μετοχές και ομόλογα.
Μάλιστα, οι αναλυτές επικαλούνται ανάλυση σύμφωνα με την οποία οι ασιατικές μετοχές έχουν περιθώριο ανόδου ενώ την ίδια στιγμή είναι πιο φθηνές από τις αντίστοιχες αμερικανικές.
Τα ασιατικά ομόλογα, επίσης, θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές δεδομένου ότι Ασιάτες εκδότες ομόλογων παραμένουν υγιείς.
«Οι περισσότεροι από τους μεγάλους Ασιάτες ομολογιούχος έχουν ενισχύσει τα αποθεματικά τους προς τα τέλη του 2017, εν μέρει λόγω των ανησυχιών σχετικά με την ανοδική τροχιά των αμερικανικών επιτοκίων» επισημαίνει ο Luc Froehlich από τη Fidelity, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι «οι μεγάλοι κάτοχοι ομολόγων δεν θα αναγκαστούν να πωλήσουν στην αδυναμία και να πιέσουν τις τιμές χαμηλότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης