Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rama (πρωθ. Αλβανίας): Δικαίωμα των Τσάμηδων να διεκδικήσουν περιουσίες - Δεν υπάρχει εδαφική διεκδίκηση

Rama (πρωθ. Αλβανίας): Δικαίωμα των Τσάμηδων να διεκδικήσουν περιουσίες - Δεν υπάρχει εδαφική διεκδίκηση
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, τόνισε ότι «εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί»
Για δικαίωμα των Τσάμηδων να διεκδικήσουν περιουσίες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama.
«Οι Τσάμηδες έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες» δήλωσε τονίζοντας παράλληλα ότι «εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί».
Συγκεκριμένα ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» δηλώνει ότι «εδαφική διεκδίκηση απλά δεν υπάρχει».
Ωστόσο, διευκρινίζει ότι «το “ζήτημα των Τσάμηδων” υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας, που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτα ευρύτερο».
«Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης» προσθέτει ο Rama.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι «είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που θα είναι δίκαιη και για την Αλβανία και για την Ελλάδα».
Αναφορικά με το Σκοπιανό ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει ότι «μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα "Μακεδονία" (όπως και να λέγεται βάσει συμφωνίας) είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και για την Ελλάδα επίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης