Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Οι πιέσεις στις αγορές μπορούν να συνεχιστούν αλλά θα αποφευχθεί το χάος

ING: Οι πιέσεις στις αγορές μπορούν να συνεχιστούν αλλά θα αποφευχθεί το χάος
Η ING εκτιμά ότι το sell off στην αγορά είναι μια υγιής διόρθωση
Ψυχραιμία συστήνουν στους επενδυτές οι αναλυτές με αφορμή το sell off που σημειώνεται στις αγορές, κάνοντας λόγο για μια αναμενόμενη διόρθωση.
Μεταξύ αυτών των αναλυτών περιλαμβάνει και ο James Knightley, υψηλόβαθμο στέλεχος της ING, ο οποίος επισημαίνει ότι η απότομη πτώση στο χρηματιστήριο έχει εκτοξεύσει τις ανησυχίες στην αγορά, αλλά η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και ένα πιο ισχυρό χρηματοοικονομικό σύστημα υποδηλώνουν την ύπαρξη ισχυρών βάσεων.
Ο καταλύτης για το μεγαλύτερο sell off των έξι ετών στη Wall Street είναι μια καθυστερημένη διαπίστωση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται ίσως ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων και των αποδόσεων ομολόγων.
«Τα χρηματιστήρια επιτέλους ξύπνησαν έπειτα από μια περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας/εφησυχασμού που έχει οδηγήσει σε ραγδαία κέρδη» επισημαίνει ο Knightley εκτιμώντας ότι -επί του παρόντος τουλάχιστον- τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι πρόκειται κυρίως για μια υγιή διόρθωση.
«Πράγματι, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή και ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πιο ισχυρή θέση από ό,τι πριν από το τελευταίο μεγάλο sell off.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε περαιτέρω πτώσεις τις επόμενες ημέρες, αλλά σε ένα περιβάλλον όπου η ανάπτυξη είναι καλή και τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν αξιοπρεπείς βάσεις» επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης