Τελευταία Νέα
Διεθνή

Audi: Έρευνα εισαγγελέων στα γραφεία της Audi σχετικά με τις εκπομπές ντίζελ

tags :
Audi: Έρευνα εισαγγελέων στα γραφεία της Audi σχετικά με τις εκπομπές ντίζελ
Έρευνα στην έδρα της Audi και σε ένα από τα εργοστάσιά της διεξήγαγαν γερμανοί εισαγγελείς όπως δήλωσαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018
Έρευνα στην έδρα της Audi και σε ένα από τα εργοστάσιά της διεξήγαγαν γερμανοί εισαγγελείς, όπως δήλωσαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, καθώς διευρύνουν την έρευνά τους για τη χειραγώγηση των δοκιμών εκπομπών ντίζελ.
Η Audi, η οποία συμβάλει με μεγάλο ποσοστό στα κέρδη του ομίλου Volkswagen, παραδέχτηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι πετρελαιοκινητήρες V6 3.0 λίτρων ήταν εφοδιασμένοι με μια συσκευή που θεωρήθηκε παράνομη στις ΗΠΑ, με την οποία τα αυτοκίνητα μπορούσαν να υπεκφεύγουν τα όρια εκπομπών.
Οι εισαγγελείς επέστρεψαν την Audi τον Μάρτιο 2017, για να διερευνήσουν ποιος συμμετείχε στη χρήση οποιουδήποτε παράνομου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε στα 80.000 αυτοκίνητα VW, Audi και Porsche στις ΗΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα, ερεύνησαν τα σπίτια αρκετών τωρινών και πρώην υπαλλήλων της Audi.
Ο έλεγχος για την απάτη και την παράνομη διαφήμιση, αφορά συνολικά τουλάχιστον 210.000 οχήματα με κινητήρες 3.0 λίτρων που πωλούνται στην Ευρώπη, καθώς και στις ΗΠΑ από το 2009, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Μονάχου.
Οι έρευνες στην έδρα της Audi στην Ίνγκολσταντ και στο εργοστάσιό της στη γερμανική πόλη Νεκαρσούλμ, διεξήχθησαν σε γραφεία μελών του διοικητικού συμβουλίου και το τμήμα τεχνικής ανάπτυξης, δήλωσε η Audi, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις αρχές.
Ο αριθμός των υπόπτων σε σχέση με την πώληση αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στους 14, σύμφωνα με το γραφείο των εισαγγελέων, από τους 13 του προηγούμενου μήνα.
Η ομάδα των υπόπτων δεν περιλαμβάνει κανένα σημερινό ή πρώην διευθυντικό στέλεχος της Audi, αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να επιβάλει πρόστιμα σε μη αναγνωρισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στην ίδια την Audi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης