Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα πρόθυρα ναυαγίου η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Σφαγή Calamos - Exin με... αγωγές

Στα πρόθυρα ναυαγίου η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Σφαγή Calamos - Exin με... αγωγές
Το ποσό αυτό ισχυρίζονται ότι  τους οφείλει η EXIN, στο πλαίσιο μιας σειράς δανειακών συμβάσεων, οι οποίες έληξαν και ήταν πληρωτέες στις 31 Δεκεμβρίου του 2017
Ενισχύονται οι πιθανότητες για ναυάγιο της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς ο όμιλος Calamos μέσω των  John P. Calamos και John S. Koudounis  κατέθεσαν αγωγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ κατά της EXIN Financial Services Holdings B.V. , της ολλανδικής εταιρείας holding της EXIN Group, ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσοσύ άνω των 41 εκατ. δολαρίων.
Το ποσό αυτό ισχυρίζονται ότι  τους οφείλει η EXIN, στο πλαίσιο μιας σειράς δανειακών συμβάσεων, οι οποίες έληξαν και ήταν πληρωτέες στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.
Ως εκ τούτου είναι πλέον ληξιπρόθεσμες.
Σε ανακοίνωση της  η Calamos Family Partners, αναφέρεται ότι η αγωγή επιβεβαιώνει, ότι  EXIN έχει επανειλημμένως αποτύχει να παράσχει τις οικονομικές δηλώσεις και άλλες οικονομικές, λογιστικές και ρυθμιστικές πληροφορίες και αρχεία που της είχαν ζητηθεί στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δανειακών συμφωνιών.
Επιπλέον, με την αγωγή, ζητούν πλήρη αναφορά του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα κεφάλαια τα οποία της χορηγήθηκαν.

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: Σταματήστε τώρα την πώληση

Να σταματήσει η διαδικασία πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητεί το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς καταγγέλλει επιχειρηματικά παιχνίδια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής «σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων, που αποκαλύπτουν την πλήρη αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία του 'υποψήφιου επενδυτή' EXIN Group, καλεί την Ε.Τ.Ε., έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης, καλεί τον κ. Φραγκιαδάκη να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και παράλληλα επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες τόσο της Morgan Stanley όσο και της Goldman Sachs (σύμβουλοι πώλησης), που είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιριών.
Το ΔΣ καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος να διασφαλίσει - ως οφείλει με την ιδιότητα της εποπτεύουσας αρχής - την απρόσκοπτη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής κρατώντας μακριά "επιχειρηματικά παιχνίδια" και επιβλαβείς για τα συμφέροντα της Εταιρίας μας πρακτικές.
Το ΔΣ καλεί την κυβέρνηση να ελέγξει τη διαδικασία και να καταλογίσει τις ευθύνες που προκύπτουν, δεδομένου ότι διακυβεύεται πλέον η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.
Όλοι μαζί οφείλουν να σταματήσουν ΤΩΡΑ την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης