Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΗΠΑ): Η Ρωσία ήδη προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές για τον Νοέμβριο 2018

Tillerson (ΗΠΑ): Η Ρωσία ήδη προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές για τον Νοέμβριο 2018
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι πιθανό η Ουάσινγκτον να μη μπορέσει να αποτρέψει την ανάμειξη της Μόσχας
Τη θέση ότι η Ρωσία ήδη προσπαθεί να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2018, διατύπωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της Μόσχας θυμίζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Tillerson κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, «βλέπουμε ορισμένες συμπεριφορές» από την πλευρά της Ρωσίας, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «υπάρχουν πολλοί τρόπου με τους οποίους μπορούν να αναμειχθούν στις εκλογές».
Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ να μη μπορούν να αποτρέψουν την ανάμειξη της Ρωσίας στις ενδιάμεσες εκλογές, παρά το γεγονός ότι θα καταβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια.
«Δεν ξέρω αν θα έλεγα ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, καθώς οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν επίσης», ανέφερε χρακτηριστικά ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι «εάν έχουν πρόθεση να παρέμβουν θα βρούν τρόπους ώστε να το πράξουν».
«Μπορούμε να λάβουμε μέτρα αλλά αυτό είναι κάτι που εφόσον αποφασίσουν να το πράξουνε, θα είναι πολύ δύσκολο να το προλάβει κανείς», τόνισε ο Tillerson, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με διάφορους «συμμάχους» ανά τον κόσμο προκειμένου να παρακολουθήσουν τη ρωσική ανάμειξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο επικεφαλής της CIA, Mike Pompeo, τονίζοντας ότι η η Ρωσία έχει μακρά ιστορία σε σχετικές αναμείξεις με τα πολιτικά δρώμενα άλλων χωρών, ενώ η απειλή σχετικά με ανάμειξη στις ενδιάμεσες εκλογές δεν πρόκειται να απομακυρνθεί.
«Έχω την προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να το κάνουν αυτό», ανέφερε ο Popmpeo ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι «οι ΗΠΑ θα μπορέσουνα να έχουν ελέυθερες και δίκαιες εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης